Frissen Fejérből

2022.06.30. 20:00

Megszűnik az orvosi ügyelet Ercsiben - Az okok a megnövekedett szolgáltatási díjak mögött keresendők

Július 1-jétől megszűnik az ügyelet az Ercsi Járóbeteg Szakellátóban. Ekkortól az ügyelethez tartozó betegségekkel, akut problémákkal az Érdi Kistérségi Ügyeleti Centrumhoz fordulhatnak Ercsi lakói.

Héjj Vivien

Forrás: FMH-archív

– Volt egy külső cég, akik régóta, lassan már húsz éve alkalmazásban volt Ercsiben, majd a kistérségben és a Szent László Völgyénél is, ők látták el az ügyeleti szolgálatot. Ennek az ügyeletnek itt, Ercsiben volt a bölcsője annak idején, amikor elkezdték ezt a tevékenységet. – nyilatkozta az Ercsi Webnek Szabó Tamás polgármester.

A városvezető elmondta, a közös munka egy olyan fázisba jutott, hogy a bérek és különféle költségek növekménye miatt a cég komoly összeggel szerette volna megemelni az ügyeleti szolgáltatás árát. Az árajánlatuk a korábbihoz képest 250 százalékkal nagyobb végösszeget tartalmazott.

– Sürgősen közbe kellett avatkozni. A cégnél az elszállt bérek és vele együtt az orvoshiány komoly gondokat jelentett, amivel az utóbbi hónapokban mindenki találkozhatott, aki igénybe akarta venni a szolgáltatást. Többször volt olyan, hogy az ügyeleti időben nem volt orvos, akit mentőtiszttel próbáltak pótolni. Erre a jogszabály lehetőséget adott, de ez sem volt mindig kiaknázva, ebből fakadóan a cég kapott egy büntetést az ÁNTSZ-től amiatt, hogy az ellátás nem volt teljes körű. Ezzel védik az önkormányzatok érdekeit, amit én helyesnek tartok. – fogalmazott Szabó Tamás.

Mindezek után a lejárt szolgáltatási szerződést a cég nem hosszabbította meg, így az Ercsiben működő járóbeteg szakellátó épületében júliustól nem lesz ügyeleti ellátás.

– Jogszabályilag, szerződésileg most már Érdhez fogunk tartozni. Az előnye, hogy ott van gyermekorvosi ellátást biztosító ügyelet is, nemcsak felnőtt orvosi. Hátránya a távolság és az azzal együtt járó gondok. Azt kérem a város lakóitól, hogy az ügyeleti rend szabályit próbáljuk alkalmazni és betartani, tényleg csak sürgős esetben vegyük igénybe a szolgáltatást. – hívta fel a figyelmet a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában