Azt a kiskésit!

2022.06.20. 18:30

Ismét lesz Tűzzel-Vassal Fesztivál Fehérváron

Késes és késkészítő mesterek, kovácsok és fegyverkovácsok Országos Találkozója lesz június 25-én, szombaton.

Hajdú Marianna

Az immáron 18. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál programjairól többek között Szenczi Jánosné, a szervező Fehérvári Kézművesek Egyesületének elnöke, és Sándorovits László, a Székesfehérvári Szerb Nemzetiségi Önkormányzat elnöke beszélt.

A Rác utca teljes hosszában a késes, és késkészítő mesterek, kovácsmesterek, fegyverkovácsok kiállítása, bemutatása lesz. 

A Szerb ortodox Templom udvarában egyesületi kézműves vásár, népi játékok, késélező bemutató várja az érdeklődőket. A nap témája a “kiskés” lesz.

A színpadon, a templomkertben az I. András Király Lovagrend mutatja be az Aranybulla korában szokásos hadviselést, a Tilinkó zenekar biztosítja a muzsikát. A gyereke sem maradnak ki a jóból: Bicskás Tóbiás című meseelőadást nézhetik meg a székesfehérvári Szabad Színház társulatának az előadásában.

Az Aranybulla 800. évfordulója alkalmából, Varga Tibor történésztől hallhatunk a magyarok törvényéről.

Játékos meseóra, és a Sárosdi Búzavirág Néptánccsoport is várja közönségét a színpad elé. A kézművesek házában kézműves foglalkozások, a juhász mesterség bemutatója, a kovácsműhelyben bemutató foglalkozás vár mindenkit.

A múzeumban ékszerkészítés, bőrműves foglalkozás lesz, de tárlatvezetésen is részt vehetünk.

A rendezvényt Lehner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere nyitja meg 10.00 órakor.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában