Újabb mérföldkőhöz ért a központ

2022.06.08. 19:26

Átadták a Civil Közösségi Szolgáltató Központ megújult irodáját Fehérváron

Szerdán hivatalosan is átadták a Civil Közösségi Szolgáltató Központ megújult irodáját, amelyen többek között a Fejér megyei szakmai körútja első állomásaként részt vett, Szalay-Bobrovniczky Vince, a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár is.

Kecskés Zoltán

Zugor Zsuzsanna, Róth Péter, Vargha Tamás és Szalay-Bobrovniczky Vince az átadón

Forrás: Nagy Norbert / FMH

A mérföldkőnek számító átadón a helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte,  hogy az országban húsz, a fehérvárihoz hasonló irodát tart fent a Miniszterelnökség, melyek közül kiemelkedő szakmai munkát végez a megyeszékhelyen található, amelyet az egyik legjobban működő civil központként tartanak számon az országban, így mindig örömmel érkezik Fehérvárra – mondta Szalay-Bobrovniczky Vince, aki az eseményt megelőzően Cser-Palkovics András polgármester társaságában a Királyok és Szentek kiállítást is meglátogatta.

Az Echo Innovációs Műhely elnöke, Zugor Zsuzsanna beszédében visszaemlékezett a kezdetekre, amikor egy 2011-es önkormányzati döntés értelmében a Technika Háza épületét a civil szervezetek kapták meg használatra, ami Civil Információs Centrumként, majd később – jelenleg is – Civil Közösségi Szolgáltató Központként látja el megyei feladatát. Mint mondta, ennek az alkalomnak több apropója is van. Egyrészt átadásra kerül az új civil közösségi tér, ahova civil szervezeteket, fiatalokat, önkénteseket várnak tanácsadással és programokkal, valamint a MNV Zrt felajánlásának köszönhetően tízezer könyvet kaptak, illetve osztanak szét a megyében található iskoláknak, idősotthonoknak.

Vargha Tamás, a város országgyűlési képviselője felszólalásában köszönetet mondott a Szalay-Bobrovniczky Vincének a támogatásért, valamint a Civil Központot is méltatta. Zárszóként a közös munka folytatására buzdította az érintetteket.

Róth Péter, a város alpolgármestere szintén a közös erőfeszítést, a partnerséget és annak eredményét emelte ki beszédében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában