Frissen Fejérből

2022.05.10. 13:00

Mi lesz a nadapi csoda?

Szeretsz fotózni és ismered Nadapot? Akkor ez a te fotópályázatod lesz! Nadap és Bence-hegy ugyanis a témája annak a fotópályázatnak, melyet az Aranyeső Alapítvány és a Balatoni Kultúrhang „Négy Évszak – Lenyomatok” címmel hirdetett. A leadási határidő május 30-a.

S. Töttő Rita

Forrás: FMH-Archív (STR)

Két kategóriában lehet pályázni: az egyik az épített és természetes környezet kapcsolatáról szól, a másik pedig a portré kategória, vagyis a pályázatra Nadap és Bence-hegy térségében készült tájképekkel és portrékkal lehet nevezni. A jelentkezők küldhetnek álló és fekvő képeket egyaránt és az sem feltétel, hogy a pályázó helyi lakos legyen – vagyis a pályázat nem lakcímhez kötött, az ország minden településéről lehet nevezni.

Készüljön bár mobiltelefonnal vagy kamerával, a cél, hogy a felvételeken a vidék, a táj szépségét, misztériumát lássák viszont a pályázatkiírók, de egy-egy örömteli és emlékezetes pillanat megörökítését is szívesen veszik.

- Azt szeretnénk, hogy olyan pillanatot örökítsen meg a fénykép, amely Nadap vagy Bence-hegy szépségét, illetve közösségét mutatja meg – tette hozzá Hátsági-Horváth Miklós, a pályázatot kiíró egyesület elnöke, hozzátéve: lehetőség van képszerkesztői programok használatára.

A versenyzőknek a beküldésen kívül egy dolguk van: képeiket osszák meg saját instagram és facebook oldalukon, s írjanak hozzá egy gondolatot, tegyék hozzá a #negyevszakfoto #nadap hashtaget. A pályázatra a fotókat 2022. május 01. és 2022. május 30. között várják. A legjobb képek június 18-tól egy egyedi molinó kiállításra kerülnek Nadapon és környékén, ezenkívül média megjelenést kapnak.

Szakértő és a helyszínt jól ismerő zsűri veszi szemügyre a felvételeket: Klotz Miklós, fotográfus, Simon Erika, fotóművész, valamint Köteles Zoltán, Nadap polgármestere hozza meg a döntést arról, hogy a két kategóriában, külön-külön, mely képek bizonyulnak a legjobbnak. Mindemellett a közönség is szavazhat a képekre, melyeket június 15-én 18 órakor tesznek közzé a 4 Évszak Fotó honlapján www.negyevszakfoto.hu, továbbá az Instagramon a @negyevszakfoto és Facebookon, a Négy Évszak Fotó oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában