Frissen Fejérből

2022.05.11. 12:05

Kora délután rajtol Csákvárról a fél megyét bejáró Tour de Hongrie - Összegyűjtöttük az útlezárásokat

Ezen a héten sem maradunk országúti kerékpáros körverseny nélkül. A Giro d'Italia után a legnevesebb magyar megmérettetés veszi nyakába Fejér megyét. 22 csapat 131 kerékpárosa – köztük 10 magyar versenyző – áll rajthoz.

Németh Krisztián

Forrás: pexels.com

A 42. Tour de Hongrie 13:15 órakor indul a csákvári Szabadság térről, a mezőny Pest megye felé veszi az irányt, Felcsút, Bicske és Etyek érintésével, megkerülve a Biai tavat három kört tesz meg, mielőtt visszatér Csákvárra. Innen aztán a 198 kilométeres, dombos etap Székesfehérvár belvárosában ér véget. A 2022-es Tour de Hongrie első szakasza három gyorsasági és három hegyi részhajrát foglal magába.

Tavalyelőtt Székesfehérváron volt a verseny végcélja, akkor Dina Márton mellett Valter Attila állhatott dobogóra a koronázó városban. Utóbbi a Giro mezőnyében repesztett át a megyén néhány nappal ezelőtt, Dina viszont a neves Kometa csapat színeiben idén is a Tour de Hongrie-n indul.

Érdemes előre tájékozódni az útlezárásokról! Több helyen megállási tilalom van érvényben.

Csákváron a Dózsa György utca egészen este 8 óráig le lesz zárva, a Kossuth Lajos utcán délutántól kell számítani lezárásra.

Forrás: tourdehongrie.hu

A körpályán három "lépcsőben" szakaszos útlezárás lesz érvényben 13:25 és 16:45 között.

Forrás: tourdehongrie.hu

Az M1-es az 1-es út terelésének ideje alatt a 22-es és 56-os csomópont között lesz terelőútként kijelölve. Ebben az időszakban a fizetés nélküli használatért a kezelő nem bírságol.
A forgalmat a rendőrség fogja az autópálya vonatkozó szakaszára terelni, a felhajtókon a díjmentes használatra figyelmeztető táblák is elhelyezésre kerülnek.

Forrás: ------------------- / tourdehongrie.hu

Székesfehérváron a belvárosban, a Zichy liget környékén már érvényben vannak az útlezárások, a Móri út a Szent Vendel utcáig van lezárva, a Mészáros Lázár utcát fél öttől hatig nem lehet majd használni. 

Forrás: tourdehongrie.hu

Kövesse nálunk a verseny alakulását!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában