Tíz új fát ültetnek

2022.04.06. 10:00

Még a park is zöldebb: Kezdődik a Vörösmarty tér felújítása

A megyeszékhely szívében, vagy legalábbis annak közelében található Vörösmarty tér belső útszakasza és a házak előtti járda is megújul.

Szanyi-Nagy Judit, ÖKK

A tér felújítását a héten kezdi a városgondnokság

Forrás: ÖKK

Emellett a park is vérfrissítést kap! Ugyanis a belső korhadástól rossz állapotban lévő fák helyett – mivel a tér nagysága lehetővé teszi – 10 nagy méretű, nagy lombkoronájú, várostűrő díszfát ültetnek el itt a szakemberek, értesültünk az önkormányzat felújításról szóló sajtóközleményéből.

 

Ugyancsak innen tudjuk, hogy a Vörösmarty-szobor előtt lévő egynyári virágágyás megszűnik, helyette a park négy helyszínén összesen 61 négyzetméteren vegyes virágzású évelő ágyást alakítanak ki. A tereprendezést követően a park egész területét újrafüvesítik, és automata öntözőrendszert építenek ki.

 

A közlemény arról is szól, hogy a Vörösmarty tér belső oldalán, az egyirányú út mindkét oldalán elbontják a kiemelt szegélyt, így sokkal szebben lehet majd kialakítani az egységesen 6,25 méter szélességű utat, melyből 4 méteres közlekedősávot, illetve egy 2,25 méter széles parkolósávot is kijelölnek. A tér épületei előtt a 3 méter széles járda és az útburkolat is egységes aszfalt kopóréteget kap majd. Mi több, a felújítandó szakaszon a közmű fedlapok szintre emelése és szükség szerinti cseréje is elkészül.

 

Az átrendezés következményeként a téren, a középszigetben egységes, kettő méter széles, térkő burkolatú sétányt alakítanak ki, padokkal. A szobrokat pedig új megvilágításba helyezik: felszínbe süllyesztett lámpatestek emelik ki alakjukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában