Csór

2022.04.10. 09:00

Húsvéti teljesítménytúra a Bakonyban

Az V. Nyuszitúra a Gaja-völgy Egyesület legnépszerűbb húsvéti tavaszköszöntő teljesítménytúrája. Az eddig Jásdon megtartott rendezvénynek a könnyebben megközelíthető, kiváló parkolási lehetőségekkel rendelkező Csór település ad otthont, ahol a Palotai Bakony sokaknak ismeretlen útvonalait járhatják be a túrázók, 6, 13 és 33 kilométeres távokat. A rendezvény remek lehetőséget biztosít egy igazi családi, baráti sportos hétvégére, a túrán profik és amatőrök egyaránt indulhatnak, gyalogosan vagy akár futva. Várják iskolák, céges csapatok jelentkezését is. 
Érdekes és sokszínű táj ez, hegységre emlékeztető sziklák, szurdokokban erdők váltakoznak a túra során. A gerincekről kiinduló – itt horognak hívott – szárazvölgyek oldalain hosszanti sávokat alkotva, szikla- és lejtőgyepek telepedtek meg, bokor- és szurdokerdőkkel tarkítva. A túra legmagasabb pontja a Baglyas-hegy, mely egy 362 méteres dolomitrög. Innen kiváló körpanoráma élvezető. Az érdeklődők a Petőfi Sándor Művelődési Ház előtt találkozhatnak április 16-án, szombaton 7 órakor. Az előnevezés határideje április 12. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában