Frissen Fejérből

2022.04.16. 08:00

A gyerekeket is várták a fehérvári városi piacon

A húsvétra készülődés jegyében tartottak ingyenes kézműves foglalkozásokat a városi piacon, ahol számos más programmal is várták a főként kisgyermekkel érkezőket.

Borsányi Bea

A piacra érkező gyerekeket több program is várta

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Termelők, árusok, a Waldorf-óvoda és -iskola, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társaságának tagjai fogtak össze azért, hogy húsvét előtt kellemes meglepetést szerezzenek. Zsúfolt is volt a piac emeleti része, ahol sörpadok mellé telepedhettek le az alkotni vágyók, hogy csuhéból készítsenek különféle figurákat, színes kosarakat fonjanak vagy éppen tojást fessenek. A kézműves tevékenységek mellett különféle termékeket is lehetett kóstolni, és a Gazda leszek programmal is megismerkedhettek a gyerekek játékos formában. 


– Az agráriumban továbbra is munkaerőhiány tapasztalható, ezért indult annak idején útjára ez a pályaorientációs program. A városi piacon ezúttal a legkisebbeket céloztuk meg azzal a korábban kiadott verses színezőfüzettel, amellyel a gyermekek – és rajtuk keresztül szüleik és nevelőik – figyelmét szeretnénk felhívni a mezőgazdaságban rejlő lehetőségekre – mondta Varga Imre István, a kamara megyei elnöke, a program egyik ötletgazdája, aki nem érkezett üres kézzel: a gyerekeknek paradicsom-, paprikapalántákat, kis cserepekben zellert és petrezselymet hozott, és egy szilva, valamint egy almafa is került a megfogható, közelebbről is megismerhető növények közé. 
A gyerekek nagy örömmel fogadták a színezőket és a növényeket egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában