Frissen Fejérből

2022.03.14. 08:00

Van minden Velencén, mi szem-szájnak ingere

Halfesztivállal köszönti a tavaszt a tóparti település, amely múlt péntektől e hét keddig várja az érkezőket.

Déri Brenda

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A csaknem öt napig tartó Tavaszköszöntő Halfesztivál a Velence Korzón zajlik egészen március 15-ig. Az idelátogatók délelőtt 10 órától 22 óráig élvezhetik az eseménysorozat adta lehetőségeket és szolgáltatásokat. Szombat délután, a végre a tavasz beköszöntét jelző, napsütéses időben látogattunk ki az íz- és illatmámorba borult helyszínre. A korzó előtti sétányon sétálva kígyózó sorok álldogáltak a finom, fűszeres illatfelhőbe burkolózó büfékocsik előtt, türelmetlenül várva, hogy belekóstoljanak a halas finomságokba. A fesztiválon ugyanis – már a neve is beszédes – a böjti időszak jegyében a halas ételek voltak fókuszban, sült hekk, süllő, harcsasteak, harcsapaprikás, haltöpörtyű, halas lepény, no meg persze az elmaradhatatlan halászlé várta az ideérkezőket

Habár halfesztivál a neve, úgy tűnik, a szervezők az édesszájúakat sem felejtették el, egy kedves idős úr ugyanis mennyei házi rétest árult.  Emellett az elmúlt években igen nagy népszerűségre szert tevő spanyol édességet, a churrost is megkóstolhatták a velencei tópartra érkezők. A cukorba mártott sült tészta­rudacskák igazi függőséget okozhatnak, pláne, ha társul melléjük egy kis lekvár is. 

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap


A gasztroélményeken túl interaktív gyermek- és családi programokkal, illetve festménykiállítással várták a vendé­geket. Utóbbin olyan amatőr alkotók művei csodálhatók meg, mint Mary T. Csajághy, Nagy Barbara vagy Káldy Imre. 


A napos idő és a hosszú hétvége miatt nagyon sokan választották kikapcsolódásként a fesztiválra való kilátogatást, a finom falatokról és a tömeg elé táruló panorámáról nem is beszélve. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában