Pálfordulás

2022.03.04. 09:00

Tragédiából hasznot kovácsol Márton Roland?

Márton Roland olyan köpönyegforgató, visszatetszést keltő politikát folytat, amelyet jóérzésű ember nem nézhet szó nélkül – mondta a szerdai sajtótájékoztatón Molnár Tamás önkormányzati képviselő, a Fidesz frakcióvezetője.

FMH

Molnár felidézte, Márton Roland, az ellenzék frakcióvezetője 2019-ben részben arra építette kampányát, hogy félelmet és gyűlöletet keltett a Székesfehérváron dolgozó ukrán állampolgárokkal szemben. – Akkor az egyik országos hírportál a következő szalagcímmel közölte Márton Roland Feketehegy-Szárazréten forgatott videoriportját: „Ha ideköltözik 90 ukrán, akkor ennek a területnek vége.” 

Márton Roland emellett olyan megjegyzéseket is tett, hogy az ukránok miatt nem tudnak majd focizni a feketehegyiek, valamint egy közösségi oldalon közzétett posztjában kifejtette: az olcsó ukrán munkaerőbe, idézem, „beledöglenek” a fehérváriak – folytatta Molnár Tamás, hozzátéve, mindezekkel szemben ma már az látszik, hogy az ellenzéki frakció vezetője az ukránok barátjának nevezi magát, és az Ukrajnából érkező menekülteknek visz ételt. 

– A minimum ezek után, hogy Márton Roland bocsánatot kér, először is a 2019-es, ukránok ellen folytatott gyűlöletkampánya miatt, másodszor pedig azért, hogy 2019-es viselkedése után nem szégyell a városunkba menekülő ukrán és kárpátaljai magyar emberek tragédiájából politikai hasznot remélni – fejtette ki Molnár Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában