Frissen Fejérből

2022.03.23. 08:00

Meghibásodás miatt szennyvíz került a Gaja-patakba

Szennyvíz került a Varga csatornába és a Gaja-patakba hétfőn, ami kisebb halpusztulást okozott. A kárt azóta elhárították – tájékoztatta a lakosságot a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége (HOFESZ).

S. Töttő Rita

Forrás: Pixabay

Március 21-én hétfőn a Fejérvíz Zrt. szennyvíztisztító telepén két műtárgy meghibásodott, amely miatt szennyezés került a vízbe a Varga csatorna és a Gaja-patak találkozásánál – hívta fel a figyelmet a HOFESZ. Azt, hogy valami történt, horgászok jelentették be, így azonnal tudtak cselekedni a szakemberek. A nagyobb kárt szerencsére sikerült megelőzni, az üzemzavart  ugyanis két órán belül elhárították. A vízbe került szennyvíz koncentrációt azonnal vizsgálni kezdték a szakemberek és a Környezetvédelmi Hatóság, és azt látták, hogy a szennyezés folyamatosan hígul. Ám emiatt sajnos halak is pusztultak a területen. A HOFESZ tájékoztatása szerint főleg keszegfélék, bodorka és pár süllő pusztult el a sajnálatos eset miatt. 

Vezető képünk illusztráció! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában