Frissen Fejérből

2022.03.17. 09:00

Kétszázmillióból épülhet bölcsőde Ercsiben

Három sikertelen közbeszerzési eljárás lefolytatása után új utat keresett Ercsi önkormányzata. Ismét pályáztak, ezúttal 208 millió forintot nyertek bölcsődei nevelés fejlesztésére, így újabb minibölcsőde épülhet a városban.

Héjj Vivien

A Fűzfa utcai új intézmény tervei már készen állnak

Forrás: Önkormányzat

Még 2020-ban nyert 120 millió forintot a kisváros bölcsődei férőhelyek kialakítására és bővítésére. Az előkészítő munkálatok el is kezdődtek. – A tervezéskor módosítani kellett a helyszínt, megterveztettük az épületet az új helyszínen, majd amikor megkaptuk az engedélyeket, kiírtuk a közbeszerzést. Tavaly karácsonyig háromszor futottunk neki, de a bekövetkezett építőipari áremelkedések miatt szinte megkétszereződtek az árak – beszélt az előzményekről Szabó Tamás polgármester, hozzátéve, a beérkezett árajánlatok meghaladták a rendelkezésre álló forrást. Eredetileg nagyjából 80 millió forintra becsülték az építés nettó költségét – ehhez jön még az általános forgalmi adó –, ehhez képest a legolcsóbb ajánlat is 120-140 millió forintos nettó árral érkezett, ezért forrás hiányában nem tudták elfogadni a leendő kivitelezők ajánlatát. 

Nem adták fel, új lehetőségek után kutatva saját erőből készítettek pályázatot: – Vettük a bátorságot, megírtuk és beadtuk. Múlt héten érkezett az eredmény, miszerint eredményes lett a pályázat, és a korábbinál jóval magasabb támogatást kapott a város – tette hozzá Szabó Tamás. A város ezúttal bruttó 208,1 millió forintot fordíthat bölcsődei nevelés fejlesztésére. A támogatás uniós és hazai forrásból tevődik össze. A polgármester hangsúlyozta, bízik abban, hogy ez az összeg már fedezni fogja az intézmény kialakításának költségeit. Az új minibölcsőde a tavaly átadott bölcsőde közvetlen közelében, a Fűzfa utca végén kap helyet. A teljes körűen akadálymentesített épület 2 csoportszobában összesen 14 kisgyermek nappali ellátását biztosítja majd. A gyerekek ellátását csoportonként 1 fő kisgyermek nevelő és 1 fő bölcsődei dajka végzi. Szabó Tamás polgármester hozzátette, bízik abban, hogy 2024-re megnyithatja kapuit az új intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában