Frissen Fejérből

2022.02.10. 10:00

Két kiváló megyei szakembert tüntettek ki

Két elismerést is átadtak a budapesti Stefánia Palotában. A Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát Páliné Perendi Ildikó, a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar tevékenységét elismerő oklevelet pedig Ruff Tamás karnagy vehette át.

Palocsai Jenő

2019.08.16. Fricsay katonazenekari fesztivál megnyitója a Városház téren.Képen: Ruff Tamás KARMESTER. Szfvár. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: NAGY NORBERT

Páliné Perendi Ildikó honvédelmi alkalmazott elsősorban gyermekek, illetve fiatalok körében végez múzeumpedagógiai feladatokat immár 14 éve. Az elismerésről így nyilatkozott: – Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Fejér Megyei Tagozatának javaslatára elismerésre javasoltak. Pozitív visszajelzés számomra megélni azt, hogy értékelik a munkámat, figyelnek rám. 

A másik kitüntetett, Ruff Tamás, immár 15 éve vezényel a zenekari árokban, így nemcsak katonai berkekben, hanem a színházi világban is ismert. Most lesz egy éve, hogy már nem csak pálcával dirigál, ugyanis tavaly tavasszal lett az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatója. Ettől még persze elsősorban a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar karmestere, így számára különösen nagy fontossággal bír, hogy a most kapott díjat Benkő Tibor honvédelmi miniszter adományozta. Ruff Tamás úgy fogalmazott: – Mindig nagy öröm, ha valakinek elismerik a munkáját. Büszke vagyok arra, hogy tagja lehetek a Magyar Honvédségnek, azon belül a katonazenészek igazán különleges, szűk családjának. PJD 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában