Frissen Fejérből

2022.02.02. 08:47

Életmentő injekciókat vásárol az önkormányzat a fehérvári oktatási intézményeknek

Cser-Palkovics András közösségi oldalán számol be a fontos intézkedésről.

feol.hu

20211001 Zene világnapja, Fricsay-díj átadás, Városháza, Székesfehérvár. A képen: Cser-Palkovics András polgármester. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

A közelmúltban szörnyű tragédia történt, amikor egy 7 éves kisgyermek vesztette életét a mogyoróallergia okozta anafilaxiás sokk miatt. Az ilyen tragikus esetek elkerülése érdekében pedig Gyula önkormányzatának kezdeményezését Fehérváron is elindítják. 

- A lehető leggyorsabban beszerzünk minden fehérvári óvoda és iskola számára EpiPen tollinjekciókat, melyek használatáról – a mentőszolgálattal együttműködve - városunk mentősei fognak képzéseket tartani az intézmények számára. Amennyiben a szakemberek azt javasolják, akkor a beszerzés a bölcsődékre is vonatkozni fog - írja a polgármester. 

Az önkormányzat 100%-ban állja ennek minden költségét. Az ehhez szükséges döntéseket a város közgyűlése a februári ülésén meg fogja hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában