Körút

2022.02.24. 20:29

A NATO Szövetséges Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka Székesfehérváron járt

A Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságra látogatott Roger L. Cloutier altábornagy, a NATO Szövetséges Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka február 22-én, kedden.

Feol.hu

Forrás: Papp Mirtill Fatime százados

Az Izmirben települő szárazföldi parancsnokság parancsnoka a régió országaiban tett körútja során érintette Magyarországot, ahol - többek között - a Székesfehérváron települő NATO és nemzetközi katonai szervezetek parancsnokaival is találkozott és egyeztetett. A delegáció tagja volt Németh Zoltán dandártábornok, a szárazföldi parancsnokság törzsfőnökének műveleti helyettese is, aki feladatkörét 2021 szeptemberétől látja el a törökországi Izmirben - írja a honvédelem.hu.

A találkozón Denis Tretinjak vezérőrnagy, az HQ MND-C parancsnoka és Topor István ezredes, a magyarországi NATO Erőket Integráló Elem parancsnoka a szervezetek feladatairól és képességeiről tájékoztatta Cloutier altábornagyot. 

Forrás: Papp Mirtill Fatime százados

A delegáció kijelölt állandó kísérője a magyarországi látogatáson Lőrincz Gábor dandártábornok, a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában