Hagyomány

2022.01.09. 11:00

Újévi Kocsonyaparti Újbarkon

Borsányi Bea

Nemcsak a kocsonya volt finom, de a hangulat is jó volt szombaton

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Disznóköröm, fül, bőr és csülök – ezek kerültek az újbarki újévi kocsonyába a fokhagyma, a vöröshagyma a babérlevél és a szemesbors mellé. A téli időszak sokak által kedvelt fogásából 72 adag készült a polgármester 60 literes üstjében pénteken.

Tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt, idén viszont ismét meg tudták tartani az Újévi Kocsonyapartit, amelyre meghívták a falu apraját és nagyját. A kultúrházban felállított hosszú asztalok mellett jókedvűen falatoztak az újbarkiak szombat kora délután, hogy aztán a kocsonyát néhány szem pogácsával kísérjék, majd teával, forralt borral öblítsék le. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában