Piacnézőbe indultunk szerdán reggel a megyeszékhelyen. Különösebb meglepetés nem ért bennünket: a városi piacon jól fogyott a virsli és a bőrös malachús. (Más üzletekben meg a pezsgő és a lencse…)
Lehet főzni is és enni is a kocsonyát ezerféleképpen, és nem kell hozzá semmi különleges összetevő, csak az, ami a legtöbb igazi magyar vagy annak tartott ételhez.
Az ünnepekre sem hagyják magukra a szűkösségben élő embereket. Az ötödik éve tartó karitásztevékenységben a baracsi önkormányzat, civilek és civilszervezetek fogtak össze.
A kocsonyát nem szereti mindenki, de azért készülhet belőle olyan étel, amelyet sokan szívesen megkóstolnak. A lényeg a jól megválasztott alapanyag, és a fűszerek.
Fejér Megyei Hírlap Online - Székesfehérvár és Fejér megye hírei2012.01.18. 14:56
Székesfehérvár - A kocsonya ideje a tél, ami épp tegnap köszöntött ránk, hozott hideget, fehér takarót. A kocsonyának több fajtája létezik, ahogy fogyasztása is sokféle lehet.