Frissen Fejérből

2022.01.12. 15:30

Közel másfél millió forint gyűlt össze a dunaújvárosi kórháznak

Egykori megyei szépségünk, Mészáros Réka nemrég becsatlakozott egy jótékonysági kezdeményezésbe, mellyel a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház intenzív osztályát támogatta.

Déri Brenda

Mészáros Réka arcát adta a jótékonysági eseményhez

Forrás: Nagyvátiné Ale Brenda

Rendszeres olvasóink hallhattak, olvashattak már a perkátai szépségről, Mészáros Rékáról, aki még 2019-ben nyerte el Fejér megye Tündérszépe címét. A verseny a szó pozitív értelmében igencsak felforgatta a fiatal lány életét, ezáltal rengeteg lehetőséget teremtve számára. (Korábban, 2017-ben a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője verseny második udvarhölgye lett.)

 

Az egyik ilyen történés, hogy Réka azóta különböző jótékonykodási projektekben vehet, vehetett részt. Jelen cikkünk apropója is éppen ez, pontosabban a legutóbbi kezdeményezés. Éppen ezért megkerestük Rékát, aki boldogan mesélt nekünk az ominózus mezről, melynek híre bejárta már a megye nagy részét. – Engem a Dunaújvárosi Hírlap keresett meg még tavaly novemberben, hogy lenne egy mez, amit licitálásra szeretnének bocsátani, a befolyt összeggel pedig a Szent Pantaleon Kórház intenzív osztályát támogatnák. Ehhez abban kérték a segítségemet, hogy viselve a francia labdarúgók által dedikált mezt, készítsünk képeket és népszerűsítsem a licitálást a közösségi oldalaimon. Mondanom sem kell, örömmel bólintottam rá az ajánlatra. Mindenre nyitott vagyok, ami a jótékonykodást és az adakozást illeti – meséli nekünk.

 

A licitálás december 23-án zárult le, a mez egy dunaújvárosi vállalkozóé, Palkovics Miláné lett, aki nem szerényebb összeget, mint egymillió forintot ajánlott fel érte. Nem Milán volt az egyetlen ugyanakkor, aki hangsúlyosabb anyagi ráfordítással szerezte volna meg a mezt. Egy helyi gyorsétterem üzembentartója 400 ezer forintot ajánlott, amit annak ellenére, hogy nem övé lett a dedikált mez, odaadott a kórháznak. Így gyűlt össze a közel másfél millió forintnak megfelelő összeg.

Forrás: Nagyvátiné Ale Brenda

Ahogy azt a Dunaújvárosi Hírlaptól megtudtuk, az adománygyűjtés kedvezményezettje az intenzív osztály közhasznú alapítványa, a „Dr. Molnár Gergely Alapítvány”, amelynek célja a városukban és környéken élő kritikus állapotú betegek ellátásának támogatása. Ehhez szorosan hozzátartozik az is, hogy a kórháznak legyen lehetősége fejleszteni és karbantartani az életmentő beavatkozásokat szolgáló eszközparkját. Így a támogatásból a koronavírusos betegek kezelésekor használt lélegeztetőgépek karbantartását, alkatrészcseréit valósítanák meg. Azt fontos tudni, hogy a kezdeményezés a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségtől indult. A szövetség főtitkára, Petrás Gábor a Dunaújvárosi Hírlapnak elmondta, hogy egy dunaújvárosi sportbarát ajánlotta fel a híres francia játékosok által dedikált sportmezt adománygyűjtés céljából, hogy segítse a város kórházának intenzív osztályát.

 

Ehhez csatlakozott aztán a Hírlap és Réka is, akitől az elköszönés előtt még megkérdeztük, hogy a jövőre nézve van-e kilátásban hasonló akció. Elmondta, konkrétumról egyelőre nem tud beszámolni – egyet kivéve. A labdarúgó-szövetséggel együttműködve terveznek tavaszra egy jótékonysági futást, de ennek részletei még egyeztetés alatt állnak. Ezen túl, bár szerényen hozzátette, hogy nem tudja, mennyire számít jótékonykodásnak, a nem használt ruháit oda szokta adni azoknak a hátrányos helyzetű gyerekeknek, akikkel nap mint nap találkozik az iskolában, ahol dolgozik.

 

Nos, nem tudom, Olvasóink hogyan vélekednek, de szerintem nem a jótékonykodás mikéntjében és módjában rejlik a lényeg, hanem az önzetlen adni vágyásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában