Megújul

2022.01.28. 11:00

Homok után gumitégla borítja majd az iszkaszentgyörgyi játszóteret

Visszaveszi régi formáját, miközben mégis megújul a 2005-ben épített, majd 2020-ban önkéntes munkában némileg átalakított játszótér a focipálya szomszédságában.

Borsányi Bea

A homokos borítás helyett ismét gumitégla lesz

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A játszótér eredetileg gumitégla borítást kapott a mászóvár és a hinták alatt, ám ez az időjárás viszontagságainak köszönhetően másfél évtized alatt felpöndörödött, keménnyé, balesetveszélyessé vált. Cseréjére azonban a két évvel ezelőtti helyzetben nem volt az önkormányzatnak forrása, ezért akkor önkéntes munkában állították helyre a játékok egy részét, illetve megszüntették az ütéscsillapító burkolatot. Praktikus megoldásként a mászóvár, a csúszda és a hinta környékét egyetlen nagy homokos területté alakították, így az a homokozó és az ütéscsillapító felület funkcióját is betöltötte.

 

– Az elmúlt időszakban kiderült, hogy ami előny, az egyben hátrány is, hiszen még egy kisebb esőt követően sem lehet egy ideig a homokos részeket használni. Pontosabban a gyerekek használták, csak a szülők bosszankodtak a sáros, homokos ruhák, cipők miatt – mondta Gáll Attila, a község polgármestere, aki a napokban járta be a területet Törő Gábor országgyűlési képviselővel. A Magyar falu program „visszacsorgó”, azaz fel nem használt pénzeiből ugyanis Iszkaszentgyörgy közel 5 millió forintot kapott a játszótér felújítására a tavaly beadott, de akkor tartaléklistára került pályázatának köszönhetően. A pénzből új mászóvárat telepítenek, amely alá ismét ütéscsillapító, gumitéglából készült burkolat kerül. A munka tavasszal kezdődik. 

A polgármester még egy jó hírt osztott meg: az önkormányzat 60 millió forintot nyert a külterületi utak fejlesztése pályázaton, amelyből a kincsesbányai útról Somosmálba felvezető utat fogják leaszfaltozni. Így azt a külterületi részt, amelynek a dűlői mintegy 70 százalékban aszfaltosak, szintén jó minőségű úton lehet majd megközelí­teni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában