Frissen Fejérből

2022.01.14. 22:13

Elítélték az előző abai polgármestert

Első fokon 2 évre felfüggesztett 1 év börtönbüntetésre ítélték Kossa Lajost, Aba egykori polgármesterét, akit jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádoltak.

Barát Eszter

A vádlott és védője felmentésért fellebbezett

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kossa Lajossal szemben még 2017-ben indított fegyelmi eljárást a város képviselő-testülete, ennek oka többek között az volt, hogy az egykori polgármester hivatalban töltött ideje alatt 10,7 millió forint tartozást halmozott fel az önkormányzattal szemben.

 

Most, öt és fél évvel az esethez kapcsolódó utolsó részcselekmény után első fokon ítélet született. A bíróság bűnösnek találta Kossa Lajost folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettében, ezért egy év szabadságvesztésre ítélte, amelyet végrehajtásában két évre felfüggesztett. Ezenfelül a vádlottat kötelezték a bűnügyi költség megfizetésére, amelynek értéke több mint 1 millió forint.

 

A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe többek között a büntetlen elő­életet, a 29 évig tartó polgármesteri munkát, valamint súllyal a bűncselekmény óta eltelt időt. Súlyosító körülményként emelték ki a részcselekmények sokszorosságát, és azt, hogy ezeket polgármesteri tisztségét felhasználva követte el. A vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában