Frissen Fejérből

2021.12.14. 08:00

Öt alkalomból álló előadássorozatot tartottak Lepsényben a gyermekek internetezési szokásairól

Mennyire ismeri gyermeke internetezési szokásait a szülő? A lepsényi Digitális Jólét Program Pont szervezésében öt alkalomból álló előadássorozatot tartottak a szülőknek, az érdeklődő nagyszülőknek.

Borsos György, V. Varga József

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az interaktív előadások témája a gyerekek online média felületeken töltött tevékenységének bemutatása, illetve a szülők által kontrollált lehetőségek ismertetése volt. Manapság a gyerekek különféle online közösségi oldalakon élik életüket, amit a szülők többsége nem szabályoz, nem kontrollál. Nincsenek közösen lefektetett szabályok, általánosságban nem jellemző, hogy a gyerekek részéről felmerülő problémákat megbeszéljék. 

A beszélgetések során szóba került a személyes adataink védelme, a képernyőidő, az álhírek, a trollkodások és a trollok, valamint a spam kezelése, és a manapság elterjedőben lévő online felületeken történő zaklatások. Az érdeklődők javaslatokat hallhattak a megelőzés fontosságáról, illetve megismerhettek több olyan applikációt és weboldalt, ahonnét segítséget lehet kérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában