Összefoglaló

2021.12.31. 08:00

Leégett velencei ház, hajléktalanhelyzet, lelakatolt Miskahuszár - Ezeket olvastátok novemberben

Mutatjuk a novemberi hónap legolvasottabb cikkeit!

feol.hu

Forrás: Nagy Norbert / FMH-archív

1. Elzárták a vizet a tűzoltók elől Velencén

Tetőtér-beépítéses családi ház gyulladt ki a tóparti városban. A háromszintes házat elborította a füst és minden égett. A tűzoltók rendkívül gyorsan, tizenöt percen belül a helyszínre értek, jöttek a helyiek és a székesfehérváriak is. Megdöbbentő volt, hogy a DRV elzárta a vizet, mert azt hitték, csőtörés van, ezért a tűzoltók nem tudták megkezdeni az oltást. Három autónak el kellett mennie vizet vételezni.

2. Téli előrejelzés 

Az időjárás mindig mindenkit foglalkoztat, így novemberben is felkerestük Bán Balázst, hogy meséljen egy kicsit arról, milyen tél vár a Fejér megyeiekre. 

3. Nagy durranásra készült Székesfehérvár az adventi időszakra

Elképesztő háromdimenziós holografikus vetítéssel, karácsonyi meseutcával, koriligettel és még sok izgalmas programmal várják a látogatókat Székesfehérvár belvárosába az idei adventi időszakban. Az újdonságokról és a hagyományos programokról Benkő-Igaz Krisztina, a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetője árult el részleteket.

4. Egy korszak lezárul: eltűnnek a szélforgók a Budai útról 

Kusztor Szilveszter 2014 és 2018 között felállította a legnagyobb darabszámú, PET-palackból készült szélforgó hazai gyűjteményes rekordját 2222 darabbal. A Rekord a szeretetért elnevezésű projekttel az alkotó célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek támogatásának fontosságára. A munkát az utolsó darabok elkészítésével 2018 karácsonya előtt néhány nappal fejezte be. A palackokból készült rekorder szélforgók jövőjéről az alkotó annyit mondott, egyelőre zsákba kerülnek, ott várják további sorsukat. Szeretné, ha újra ki tudná állítani a sokéves munka eredményét, ám erre jelenleg még nem talált megfelelő helyszínt. Az okokról beszélgettünk az alkotóval. 

5.  Lelakatolt Miskahuszár

Nemcsak a különös megfogalmazású tábla, de a Miskahuszár köré épített kerítés is felkeltette a látogatók figyelmét. Pedig az előbbi már egy éve ott van, noha semmi köze a szobor tulajdonosához. A kapukat pedig ismeretlenek zárták le.

6.  20 millió forint hűségprémium a szociális dolgozók számára 

Cser-Palkovics András nagyszerű hírt jelentett be a szociális dolgozók számára közösségi oldalán, a Szociális Munka Napja előtt. Fehérváron bevezetik a hűségprémiumot, ezzel is kifejezve hálájukat és köszönetüket a dolgozók áldozatos munkájáért. Székesfehérvár Önkormányzata, a város teljes közösségének elismeréseként jutalmazási rendszert vezet be 2022-től az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központban, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthonban, a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézményben, valamint a Kríziskezelő Központban dolgozók számára.

7.  Rendőri felvezetéssel ért időben kórházba a dunaújvárosi anyuka és lánya 

A Fejér megyei rendőrök ellenőrzést hajtottak végre 2021. november 25-én az M8-as autópályán, a Pentele hídon. Feladatuk ellátása során 11 óra 30 perc körül egy autó állt meg előttük, amelynek sofőrje egy közelben lakó édesanya volt. A hölgy remegő hangon kért az egyenruhásoktól segítséget, mivel egy éves kislánya magas lázzal küzdött és szeretett volna mielőbb eljutni vele a dunaújvárosi kórházba.  A szülő elmondta a járőröknek azt is, hogy a gyermek láza olyan magas volt, hogy többször eszméletét vesztette. Vancsura Róbert rendőr főtörzsőrmester -látva a helyzet súlyosságát- késlekedés nélkül jelentette az esetet a parancsnokának, majd a mielőbbi orvosi ellátás érdekében, a sűrű forgalomra való tekintettel, az édesanyát és gyermekét a Szent Pantaleon Kórházba kísérte rendőri felvezetéssel.

8. Hatalmas robajjal dőlt ki egy nádasdladányi ház fürdőszobájának és főzőfülkéjének a fala

A Nádasdladányban élő anyuka, Fuzik Noémi Csilla a legnagyobb közösségi felületen osztotta meg segítségkérését. Az édesanya három fiával és édesapjával lakik a József Attila utcában. Mint mondta, pillanatok alatt játszódott le minden, amikor kidőlt a főzőfülke és a fürdőszoba fala, sok mindent tönkretéve, és a családi egységet is megbontva. 

9. Ellepték a József Attila utcát és a környékét a hajléktalanok

A hajléktalanok szó szerint ellepik az utcájukat és a környéket. Lapunkat nemrég az egyik olvasónk, Nagy Gábor felháborodva és kétségbeesve kereste meg azzal, hogy azóta szinte élhetetlen lett a környék. Ő az egyik itt található bérház lakója, akinek csak úgy sikerül megközelítenie otthonát, hogy átverekedi magát a lépcsőházban tanyázó, alkoholbefolyásoltság alatt álló hajléktalan személyeken.

10. Párás szélvédővel indult, elgázolt egy gyalogost 

A 22 éves sofőr járművével Székesfehérváron, a Sütő utcából indult el a Palotai út irányába 2021. november 8-án 18 óra 40 perc körül úgy, hogy elindulást megelőzően járműve első szélvédőjének páramentesítéséről nem gondoskodott, így az a kilátásban gátolta. Emiatt, és mivel az útkereszteződésben az elsőbbségadási kötelezettségét is figyelmen kívül hagyta, az autó jobb elejével a neki balról érkező és az úttesten áthaladni szándékozó 62 éves gyalogost elütötte, aki az úttestre esés közben egy 74 éves gyalogost fellökött. A baleset során mindkét gyalogos megsérült .

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában