Frissen Fejérből

2021.12.17. 08:00

Kerékpárral jutalmazták a fehérvári diákok munkáját

Az Ősök – Bányász hősök nevű országos pályázaton több száz diák vett részt, közülük most három fehérvári és egy balatonfüredi tanuló kapta meg jutalmát.

Baráth Eszter

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Nemzeti Levéltár által közösen kiírt pályázat célja a hazai bányászati hagyományok ápolása és a családfakutatás folyamatának megismertetése volt. A díjakat Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Czetz Balázs, a Magyar Nemzeti Levéltár megyei főigazgató-helyettese és Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere adta át. 

Vargha Tamás a pályázat különlegességével kapcsolatban elmondta, a diákok felfedezhették a levéltárat, megismerhették a bányászat hagyományait, hőseit. Kiemelte a Vasvári Pál Általános Iskola diákjait, akik országos viszonylatban is a legtöbb munkát nyújtották be egy intézményből. Czetz Balázs elmondta, 180 pályamű érkezett, amelyeken 225 diák dolgozott. Hozzátette, a pályázat segítségével a diákok egyéni sorsokon keresztül ismerhették meg a korabeli bányásztársadalmat. 

Virányi Gergely és Virányi Róbert, a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjainak csapata és a balatonfüredi Szűts Jakab munkájukért jutalmul kerékpárt kapott. A Vasvári Pál Általános Iskola a legtöbb pályaműért szintén egy biciklit vehetett át. Jutalmazták Kosztelnik Esztert, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanulóját is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában