Frissen Fejérből

2021.12.07. 14:00

Csaknem 5 milliárd forint forrás érkezett Dél-Fejérbe

Varga Gábor országgyűlési képviselő szerint a megye déli részén kiemelkedő eredményeket hozott eddig a Magyar Falu Program.

Majer Tamás

Belterületi útfejlesztés Mezőkomáromban, ez is a Magyar falu program révén történhetett meg

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Az elmúlt három évben csaknem 5 milliárd forint forrás érkezett a választókerület 33 településének önkormányzataihoz, valamint civil és egyházi szervezeteihez, amelyekből többek között közintézmények újultak meg, utak, járdák, szolgálati lakások, orvosi rendelők és közösségi terek épültek, valamint fontos közösségi programok valósultak meg. Minden településünk tudott előrelépni a Magyar Falu Program segítségével, melyet a nagy sikerre és érdeklődésre tekintettel szeretnénk tovább folytatni – adta közre közösségi oldalán Varga Gábor országgyűlési képviselő. 

Lapunk megkeresésére a képviselő kifejtette, hogy a térségben élők életminőségét nem csupán a helyi fejlesztések támogatják, hanem a Fidesz–KDNP-kormány több olyan, sokak számára érzékelhető döntései, mint például a nyugdíjprémium, a minimálbér-emelés, a családi adóvisszatérítés, illetve a 25 év alattiak adókedvezménye. 

Varga Gábor a részletekre kitérve rámutatott, hogy a 80 ezer forintos nyugdíjprémium után a teljes 13. havi nyugdíj folyósítása is jelentékeny segítség az időseknek. A 13. havit jövő februárban kapják kézhez a nyugdíjasok. A politikus fontos eredménynek tartja azt is, hogy 2022 januárjától a minimálbér 200 ezer forintra, a szakmunkás-minimálbér 260 ezer forintra emelkedik. 

A családi adó-visszatérítésről – a befizetett szja visszatérítéséről – szólva elmondta, hogy ez a több mint 600 milliárd forintos támogatás, közel 2 millió szülő számára jelent új lehetőséget; megjegyezte, alapvetően a hazai gazdaság növekedése teszi lehetővé az intézkedést. Nemcsak a nyugdíjasok, illetve a gyermekes családok, de a fiatalok, így a Dél-Fejér megyei fiatalok is részesülnek támogatásban. Mint ismert, januártól nem kell jövedelemadót fizetniük a 25 év alattiaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában