Frissen Fejérből

2021.11.10. 13:00

Tízéves a Székesfehérvári Diáktanács

Néhány hét eltéréssel, de tíz évvel ezelőtt, 2011. október 14-én alakult meg a Székesfehérvári Diáktanács. A tízéves születésnapját ünneplő szervezet kedd esti jubileumi összejövetelére a korábbi évek elnökségi tagjait is meghívták.

Borsányi Bea

Összekötő híd a diákok és az önkormányzat között

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A városháza dísztermében tartott ülés résztvevőit Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, majd Mészáros Attila alpolgármester tekintett vissza az elmúlt tíz évre. Elmondta, a szervezet azért jött létre, hogy összekötő hidat képezzen a székesfehérvári önkormányzat és a városban tanuló általános és középiskolás diákok között.

Összekötő híd a diákok és az önkormányzat között
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A diáktanács számos rendezvényt is szervez, amelybe igyekeznek minél több fiatalt bevonni. Ilyen a tanévnyitó tábor, a szakmai nap, a sportnap, valamint a Városi Diákbál is. A tanács bekapcsolódott az országos diákéletbe is, három alkalommal Fehérvár adott otthont az Országos Diákparlamentnek, az Országos Diáktanács pedig 2017-es megalakulása óta minden évben itt tartja kétnapos kihelyezett ülését. Ezenfelül több város hasonló szervezetével is jó kapcsolatot ápol a Székesfehérvári Diáktanács.

Kedden este került sor az idei tanév tisztújítására is, új elnököt és három alelnököt választottak. A Diáktanács elnöke az aktuális tanévben Csüri Bence, a Ciszterci Szent István Gimnázium 10. c osztályos tanulója lett, alelnököknek Csajbók Leventét (Láncos Kornél Gimnázium), Harkányi Donátot (Vasvári Pál Gimnázium) és Stichmann Korina Elizabetet (Székesfehérvári SZC I. István Technikum) választották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában