Frissen Fejérből

2021.11.22. 18:54

Látogatási tilalom a szociális intézményekben, új intézkedések a Maroshegyi Óvodában

feol.hu

Forrás: Illusztráció/ Vas Népe / Unger Tamás

Cser-Palkovics András a következő járványügyi intézkedések bevezetéséről tájékoztatott a közösségi oldalán:

 

  • A növekvő dolgozói megbetegedések és az ellátottak védelme érdekében a Kossuth Zsuzsanna Szociális intézmény mind a négy telephelyén (Rákóczi út, Feketehegy-Szárazrét, Hosszúsétatér, Maroshegy) november 23-tól látogatási tilalmat vezet be. A hozzátartozóknak videótelefonon és hagyományos telefonon is van lehetőségük kapcsolatot tartani családtagjukkal.
  • A Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény – a járvány fokozódásával – átmenetileg szünetelteti telephelyein az új ellátottak felvételét november 29-től.
  • A növekvő dolgozói és gyermek, illetve családi megbetegedések miatt a Maroshegyi Óvoda november 23-tól átmenetileg a gyermekek reggeli fogadásakor és délutáni hazaadásakor zsiliprendszert vezet be. Kérik a szülők megértését!

 

Az ünnepi programokról a következőket tudjuk:

November 27-e és 28-a advent első hétvégéje, ekkor indítaná el a város az ünnepi programokat is.

 

  • A Városháza épülete idén is adventi kalendáriummá alakul, ahol minden este kinyílik egy ablak egy-egy rövid énekkel, verssel, mesével megajándékozva az erre sétálókat.
  • A kisvonat ismét fut majd a városi karácsonyfa körül, sőt idén a Betlehem is itt lesz látható.
  • Hétvégente holografikus adventi vetítés megy majd a Zichy ligetben, és interaktív játékos vetítés várja a gyermekeket a Varkocs-szobornál.
  • A Fehérvári Advent 2021 programjait csütörtökön délelőtt jelenti be Spányi Antal megyéspüspök és Cser-palkovics András.

 

Elmaradnak:

 

  • Az adventi jótékonysági futás,
  • A Nyugdíjasok karácsonya (az idős emberek védelme érdekében),
  • A Kisangyalok kara (a kórusokban éneklő kisgyermekek védelme miatt).

 

Az első advent

November 28-án, vasárnap 18 órakor Spányi Antal és Cser-Palkovics András közösen gyújtja majd meg a város adventi koszorúján az első gyertyát. Emellett kézműves foglalkozásokkal, adventi műsorokkal várják a családokat.

Nagyon fontos, hogy folyamatosan figyeljük a járványügyi intézkedéseket, és programjaink szervezésekor mindenben ezekhez igazodunk majd. Éppen emiatt adventi műsorfüzetet idén nem nyomtatunk, hanem a városi felületeken online lesz elérhető a pontos és aktuális programlista 

– magyarázta a polgármester.

Katalin-nap

Amennyiben november 25-ig, Katalin-napig nem lép életbe egyéb – a programokat érintő, korlátozó – rendelkezés, akkor Kati néni szobránál köszöntő programot fognak tartani.

 

Kori liget

A Zichy ligetben a Városgondnokság megkezdte a Kori liget technikai előkészületeit. Lehet, hogy már az első adventi hétvégén meg is nyithatja kapuit.

További részletek itt olvashatók:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában