Frissen Fejérből

2021.11.02. 20:00

Nem csak egy egynyári fellángolás, közel egy évtizede vesz részt Isztimér a Virágos Magyarország programban

A Bakonyban bújó zsákfalu lakosai és civil szervezetei mindent elkövetnek, hogy az lakosok és a hozzájuk érkező vendégek számára is szép és vonzó legyen a település, és ebben a küzdelemben az önkormányzatra is mindig támaszkodhatnak.

Palocsai Jenő

Az ültetés után gyorsan megerősödtek a rózsák, köszönhetően az öntözésnek és ápolásnak

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Közel egy évtizede vesz részt Isztimér a Virágos Magyarország programban. Volt, hogy emléklapot kaptak, de nem egy alkalommal dicséretet is begyűjtöttek. Jó példa erre az az elismerés, amelyet a felújított templom és kőkeresztek környezetének parkosítási munkáiért kaptak.

– A Virágos Magyarország program zsűrije évek óta ellátogat hozzánk, idén éppen a forró és száraz július közepén. Nemcsak értékelést, hanem sok hasznos tanácsot is kaptunk mindig tőlük – mondta Gömbösné Rostaházi Judit polgármester.

A tűzoltószertár előtti buszforduló virágait és kőrakásait is a helyiek hordták halomba
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Idén a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem díját kapta meg a közel 1000 lelkes község, ám az átadásra nem kerül sor, hiszen a nagy ünnepi rendezvényt nem tartják meg. Még nem tudják a helyiek, hogy mit kapnak, de azt már igen, hogy bármi is lesz az, a program szervezői személyesen fogják elvinni Isztimérre, ahol egy fényképekkel tarkított, nyomtatott bemutató is készült a zsűri számára. Ennek segítségével bemutatták a virágosítás érdekében elvégzett egész éves munkát.

A tavasztól karácsonyig megvalósított programokon együtt szépíti a falut az önkormányzat a lakossággal.

– Az önkormányzat kapacitása véges, így nagy segítség nekünk a lakosság tagjai és a civil szervezetek, hiszen csak rájuk számíthatunk. Önkéntes, önzetlen segítségükkel szépül meg településünk, és ennek érdekében, ha kell, szemetet szedünk vagy temetőt szépítünk, és közben magánadományból a kis kápolnánk és jó pár út menti kereszt is megújult – fogalmazott Gömbösné.

Az ültetés után gyorsan megerősödtek a rózsák, köszönhetően az öntözésnek és ápolásnak
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

De ezzel még nem ért véget a sor, ugyanis az országfásítási programban is részt vesznek, melynek kapcsán 30 hársfával gazdagodik a település, és két új játszótér, valamint urnafal is készült.

– Mi nem egy állandóan virágba borult település vagyunk. Az évszaknak megfelelő, illetve a jelentős ünnepekre díszbe öltöző, lakossági, közösségi összefogással szebbé váló település vagyunk. Ezt mutattuk be a zsűrinek, nagy hangsúlyt helyezve arra, hogy mi közösen, önzetlen és önkéntes segítséggel szépülünk. Természetesen van mit, van hova fejlődnünk, reméljük, a jövő évben is lehetőségünk lesz megújulni, kitalálni valami újat – hangsúlyozta a falu vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában