Frissen Fejérből

2021.11.06. 10:00

Idén is megemlékeztek Áron Nagy Lajosról

Idén is megemlékeztek Áron Nagy Lajosról egykori kollégái, barátai és tanítványai, ahogy azt az elmúlt, körülbelül húsz évben teszik a festőművész születésének évfordulóján.

Baráth Eszter

Az Áron Nagy Lajos Művészbarát Kör hagyományaihoz híven tette tiszteletét a festőművész sírjánál

Fotó: Bácskai Gergely / ÖKK

A Berényi úti Feltámadás temető, vagy ahogy a székesfehérváriak ismerik a Csutora temető kápolnája előtt gyülekeztek mindazok, akik a város egykori ikonikus személyéről, Áron Nagy Lajosról kívántak megemlékezni. Az Áron Nagy Lajos Művészbarát Kör tagjai számára már hagyománnyá vált a koszorúzás, gyertyagyújtás ebben az időszakban. Az elmúlt évtizedekben halottak napja és mindenszentek ünnepét követő napokban, a festőművész születésének évfordulója alkalmából érkeztek sírjához egykori kollégái és barátai.

Az Áron Nagy Lajos Művészbarát Kör hagyományaihoz híven tette tiszteletét a festőművész sírjánál
Fotó: Bácskai Gergely / ÖKK

Idén, a 108. évfordulón sem csak a szomorú megemlékezés jellemezte ezt az alkalmat. A megjelentek személyes történetekkel idézték fel Áron Nagy Lajos emlékét. Elhangzottak tanítványok emlékei, egykori kollégáké, barátoké. A jelenlévők jó szívvel gondoltak vissza a festőművészre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában