Frissen Fejérből

2021.11.18. 18:00

Energiahatékonyság, hulladékmentesség a Titkok Házában

Környezettudatosságra nevelő, szemléletformáló sorozatokkal gazdagodik a Titkok Háza kínálata. A programok a tudásátadáson túl a környezettudatos szemlélet fejlesztését és gyakorlatba való átültetését szolgálják.

Héjj Vivien

Az okosotthonokról is lesz szó a programban

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az okosotthon és – a „no waste” jegyében – a hulladékmentes háztartások témakörében indít élménypedagógiai foglalkozásokat a Titkok Háza Tudományos Élményközpont. A programokat az Óbudai Egyetem Műszaki Karával együttműködve dolgozták ki.

A programokat ismertető sajtótájékoztatón Mészáros Attila alpolgármester örömét fejezte ki, hogy újabb élményekben gazdag programokkal színesedik a fiatalok természettudományos ismereteit gyarapító paletta.

Az okosotthonokról is lesz szó a programban
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Piglerné Lakner Rozália, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar intézetigazgatója arról beszélt, a kar küldetésének tekinti, hogy a fiataloknak kedvet csináljon a természettudományi és a műszaki pályákhoz, hiszen Székesfehérvár és környéke az ország fontos ipari központja. Hozzátette, az energiahatékonyság és a hulladékmentes otthonok kialakítása a jövő egyik kiemelt témaköre.

Borján Péter, a Titkok Há­za igazgatója ismertette, a szer­vezet 14 általános iskolai partnerének okosotthonkészletet biztosít, hogy saját programokat is tervezhessenek a tanulók, míg 18 középiskolai partnerüknek a témakör alapismereteinek oktatását segítő eszközcsomagot adnak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában