Frissen Fejérből

2021.11.04. 07:30

A kosár- és kézilabdacsarnok egyelőre csak terv marad a Búrtelepen

A Zrínyi utca második felének felújítása a rendelkezésre álló források függvényében elkezdődhet, azonban úgy tűnik, a kosár- és kézilabdacsarnok továbbra is csak terv marad.

Héjj Vivien

Sorra tették fel a számukra fontos kérdéseket a Búrtelep jelen lévő lakói

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban várták szerda délután a Búrtelep lakóit, akik lakossági fórum keretében tehették fel kérdéseiket. A Lánczos Kornél utca egyik lakója közlekedési szabálytalanságok megoldásában kérte a szakemberek segítségét.

– A Neumann utcai csomópont felől érdeklődnék, az egyirányúsított Puskás Tivadar út és a környező utcák kapcsán. Észrevételem az, hogy naponta negyven autó is bemegy a behajtani tiloson. A másik dolog, hogy az emberek nem ismerik a lakó- és pihenőövezet táblát. A tiloson behajtók és a lakók is nagy sebességgel közlekednek – mondta az egyik jelenlévő.

A felvetésre Cser-Palkovics András polgármester elmondta, a város kérheti a rendőrséget, hogy a környéken legyen több ellenőrzés.

A Madách utca egyik lakója szintén közlekedésfejlesztéssel kapcsolatos kérdéssel érkezett.

– Nemsokára elindul egy új beruházás, a Mártírok útjával lesz egy csomópont. Hogyan próbálják ennek a kertvárosi résznek az életét úgy megóvni, hogy a csomóponton bejövő pluszforgalom ne rajtunk menjen keresztül? – hangzott a kérdés.

– A Madách utcánál, ahol a felüljáró átjön majd a vasút túloldaláról, ott valóban egy körforgalmi csomópont lesz. A jelenlegi forgalmi rend sem teszi lehetővé, hogy még több autó átmenjen a területen. A lakó- és pihenőövezetbe pedig csak a lakók és az őket látogatók hajthatnak be. Nem számolunk forgalomnövekménnyel – magyarázta Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője.

Sorra tették fel a számukra fontos kérdéseket a Búrtelep jelen lévő lakói
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Mártírok útja kapcsán – a Madách Imre utcától kifelé vezető szakaszon – a járda minőségét kifogásolta egy környékbeli. Mint mondta, a szakasz balesetveszélyes. Emellett arról is beszélt, a Gyár utca és Ifjúság utca között elhelyezett buszmegállón átfúj a szél, beesik az eső.

A polgármester kifejtette, a buszmegállók állapotát folyamatosan ellenőrzik, így az ominózus megálló cseréjének sincs akadálya. A Mártírok útja kapcsán elhangzott, az utca második felének felújítása még nincs befejezve. A második ütemből jelenleg csak a közművesítési fejlesztések történtek meg, az intermodális központ részeként befejeződik az említett út- és járdaszakasz felújítása is.

A Bem József utca vonatkozásában elhangzott, az út és a járda felújítására szükség lenne, mivel a fák jelentősen felnyomták az aszfaltot.

– A Zrínyi utca első fele viszonylag rendezett, de az Erzsébet úttól fölfelé csapnivaló. A felülete és a szélessége semmire nem megfelelő. Nagyon nehéz a környéken parkolni, ha elkezdődik a kosárlabdacsarnok megépítése, akkor hol fogunk megállni? – tette fel a kérdést az egyik felszólaló.

– A Bem József utca tekintetében megvizsgáljuk, része lehet-e a Saára Gyula-programnak, ez egy felületrendezést jelentene. A Zrínyi utca másik részét érintően elkészültek a tervek, és megvannak az engedélyek is. A kivitelezés pénzügyi forrás kérdése. A kézi- és kosárlabdacsarnokra én a következő években nem látok realitást. Az a fajta finanszírozás, amiből megcsináltuk volna, az nem működik. A város a jelentős önerőt jelenleg nem tudja biztosítani – válaszolta Cser-Palkovics. Hozzátette, a kosárlabdacsarnok felépítésének akkor lehet realitása, ha a beruházást be tudják kapcsolni az egyetemi fejlesztésekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában