Frissen Fejérből

2021.11.06. 07:05

52 évvel ezelőtt szereltek le az 1178-as rádiótechnikai század katonái

A velencei MN 1178-as rádiótechnikai század 1967–69 között a lokátoros egységnél sorkatonai szolgálatot teljesítő egykori katonái ismét megrendezték az aktuális találkozójukat.

FMH

52 évvel ezelőtt, 1969-ben szereltek le az 1178-as rádiótechnikai század katonái

Fotó: Remsei István

A tavalyi összejövetelük a Covid miatt elmaradt, de az idén újra volt alkalmuk összeülni. – Október 30-án, az őszi leszerelésünk 52. évfordulóján ismét egy nagyon jó hangulatú eseményt sikerült összehozni a velencei Valcer panzióban, mely, mint eddig is, Kovács János lovasberényi obsitos társunk szervező munkájának volt köszönhető – olvasható Remsei István lapunknak elküldött beszámolójában.

Mint írja, sajnos ismét kevesebben lettek, két bajtársuk is eltávozott közülük. A bensőséges találkozón megemlékeztek a század katonáiról és az elhunytakról is. Ismét köreikben üdvözölhették a volt harcállásponti szolgálat vezetőjét, Fenyvesi László főtörzszászlóst, aki díszegyenruhában vett részt a találkozón, ezzel is emelve az esemény fényét.

52 évvel ezelőtt, 1969-ben szereltek le az 1178-as rádiótechnikai század katonái
Fotó: Remsei István

– Már csak ő él a régi feljebbvalóink közül, akiknek, ha tudtunk róla, ugyanúgy elmentünk egy koszorúval a temetésére, mint az időközben elhunytakéra is – írja Remsei István, aki hozzáteszi, hogy a kiadós vacsora, a jelen levő néhány feleségnek köszönhetően a sok finom sütemény elfogyasztása sem maradhatott el, nem beszélve a kellemes élő zenéről sem. Megbeszélték, ha megérik, jövő évben is találkozni fognak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában