Frissen Fejérből

2021.10.04. 16:50

Újraélesztett csecsemő, panelkocsmák és multicsarnok – Ezeket olvasták múlt héten

Eseménydús héten van túl Fejér megye. Csokorba szedtük a legfontosabb történéseket!

feol.hu

Bizonyos esetekben ennél durvább állapotok uralkodnak a játszótereken

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Négy gyermek lett félárva

A Sárbogárdon élő férfi rokonokhoz ment látogatóba, de útközben felborult a motorkerékpárjával és több alkalommal beverte a fejét az aszfaltba. Olyannyira súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba érkezve már sajnos nem tudtak rajta segíteni.

Ellátogattunk Gergely párjához, Judithoz és a gyerekekhez. A fiatalon megözvegyült nő kérésünkre felidézte azt a rettenetes napot. Azt, hogy hogyan értesült a szörnyű hírről. – Felhívtam a férjemet telefonon, hogy mikor ér haza, de akkor már egy rendőr vette fel a telefont. Közölték, hogy balesetet szenvedett és kórházba szállították. Először fel sem fogtam, hogy mit mond. Utána beszéltem a doktornővel, aki szerint már a kórházba érkezésekor nem volt agyi funkciója, ezért másnap le is kapcsolták a gépekről – mondta megtörten Judit.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/judit-halalos-baleset-csalad-sarbogard-5321645/

Zokogva tárcsázta a mentőket

Két hónapos kisbabája nem lélegzett egyik este, ezért tárcsázta a mentőket. A tapasztalt mentésirányító azonnal több mentőegységet, köztük az Koraszülött rohamkocsit is riasztotta a helyszínre, miközben megpróbálta megnyugtatni a zokogó édesanyát, aki a telefonon kapott utasítások alapján megkezdte gyermeke újraélesztését. Az életmentés szerencsére hamar sikerre vezetett és mire a mentők perceken belül megérkeztek, a csöppség vérkeringése már visszatért.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/minden-anya-remalma-ket-honapos-gyermeket-elesztette-ujra-egy-fejer-megyei-anyuka-5322917/

Ügynökök a belvárosban

A Szövetségi Nyomozó Iroda Nemzetközi Repülőcsoportjáról, az International Fly Team munkájáról készült sorozatot több magyarországi helyszínen, köztük Fehérváron is forgatták nemrégiben. A kezdőepizód egy amerikai szökevény elleni FBI-akcióról szól, aki egy 14 éves lányt erőszakkal hurcolt magával Zágrábba. A tinédzser elrablójának elfogása és a lány kiszabadítása körüli események a fehérvári belvárosban játszódnak, ahol augusztus végén és szeptember elején – a forgatás idején – horvát feliratok kerültek az épületekre.

https://www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/fehervaron-jart-az-fbi-repulocsoportja-5320127/

Szigorítás

Döntés született a közgyűlésen a játszóterek és a sportpályák használati rendjének szigorításáról. Véget érhet az éjszakai közterületi bulizás, szemetelés. Bezárnak a „nemzeti panelkocsmák”.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ejszaka-zarva-tartanak-a-jatszoterek-5325398/

Döntött a kormány

A Budai út és a Nagyszombati út kereszteződésének közelében évek óta tervezik egy multifunkcionális csarnok létrehozását. Szeptember 26–án Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője és Cser-Palkovics András polgármester közösen jelentette be: a kormány döntött, biztosítja a szükséges forrást, ezzel indulhat a csarnok építése.

https://www.feol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/fehervar-egyik-uj-szimboluma-lehet-a-multifunkcionalis-csarnok-5315237/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában