Frissen Fejérből

2021.10.11. 17:24

Több milliárd forintnyi beruházást tekintett meg Szentkirályi Alexandra Fejér megye három településén

Összességében több milliárd forintnyi beruházást tekintett meg Fejér megye három településén Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki egy felújított útszakasz átadásán is részt vett.

Baráth Eszter

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hétfőn Szentkirályi Alexandra Iváncsa, Kulcs és Nagyvenyim közelmúltban megvalósult, illetve folyamatban lévő beruházásait, fejlesztéseit látogatta meg Molnár Krisztiánnal, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökével és a települések polgármestereivel. Az első állomás Iváncsa nemrégiben, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósult minibölcsődéje volt. Ezzel kapcsolatban Molnár Tibor polgármester elmondta, jelenleg zajlanak az engedélyeztetések, hogy aztán rövid időn belül birtokba vehessék a két csoportos, tizenhat férőhelyes intézményt. Ezt követően a Duna-mente-Fejér megye különleges gazdasági övezet iváncsai részeit mutatták be Szentkirályi Alexandrának. A Yaris Kabin készülő gyárterületén a vállalat szakemberei vezették körbe a bejárás résztvevőit, majd Molnár Krisztián nagyvonalakban bemutatta az SK Innovation, azaz Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházását is.

Jobb Gyula, Szentkirályi Alexandra és Molnár Krisztián ünnepélyesen átadta Kulcs új útszakaszát
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A második állomáson, Kulcson ünnepélyes keretek között adták át az állami közlekedés-fejlesztési pályázat forrásából elkészült új utakat. Jobb Gyula, Kulcs polgármestere elmondta, az érintett útszakasz, ami 2,4 kilométer hosszúságú, 104 millió forintból valósult meg, megkönnyítve ezzel hét utca lakosságának mindennapjait. Szentkirályi Alexandra az átadón kiemelte, ahhoz, hogy az ország gazdasága továbbra is erősödni tudjon, nem csak a több milliárdos beruházásokra van szükség, hanem az ehhez és a nap folyamán megtekintett többi fejlesztéshez hasonlókra is.

Nagyvenyimen Vargáné Kaiser Katalin polgármester a Kossuth Lajos Általános Iskola fejlesztéseit mutatta meg elsőként a kormányszóvivőnek és a megyei közgyűlés elnökének. Ezt követően a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár épületét tekinthették meg a résztvevők, amellyel kapcsolatban fontos kiemelni, hogy a pályázati források mellett a jótékonysági bál során összegyűjtött, mintegy 4,5 millió forint is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megvalósulhasson.

 

A kormányszóvivő örömmel hallgatta a polgármesterek beszámolóit és elmondta, mindezekre a fejlesztésekre szükség van ahhoz, hogy Fejér megye is még élhetőbb legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában