Frissen Fejérből

2021.10.26. 07:00

Szinte tagok nélkül tartottak taggyűlést Velencén a szakrendelő ügyében

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Velence önkormányzatának kezdeményezésére vissza kívánják hívni posztjáról a több mint 10 éve igazgatói posztot betöltő Ferencz Péter doktort.

Déri Brenda

20211025 Velence, betegellátó, rendelő, orvos. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Október 15-én reggel a Velencei-tavi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Közhasznú Nonprofit Kft. tag­gyűlést tartott, melynek 8 önkormányzati tulajdonosa – Velence, Vereb, Sukoró, Nadap, Zichyújfalu, Martonvásár, Kápolnásnyék, Pázmánd – van, ám ebből csupán csak egy vett részt a gyűlésen: Velence. (A másik hét településnek jóval csekélyebb arányban, de tulajdonosi százalékuk van.) Illetve a szakrendelő ügyvezetője és igazgatója, Ferencz Péter sem volt jelen. Ennek ellenére az ülésen két napirendi pontot vitattak meg a jelenlévők, Gerhard Ákos, Velence polgármestere és Faragó Péter, a képviselő-testület tagja és a felügyelő bizottság elnöke. Először tárgyaltak a Velencei önkormányzat által, a rendelőintézet intézményvezetői munkakörének betöltésére kiírt pályázatról. A jelentkezési határidő a taggyűlés időpontjában már lejárt, egy pályázat érkezett be, Egyed Péteré, melyet sikeresen elbíráltak a velencei önkormányzat részéről. A másik pont egy átvilágítási, célvizsgálati folyamatra irányult. A jelenlévők mindkét pontot elfogadták.

Megkerestük az intézet igazgatóját, Ferencz Pétert, aki a következőket mondta: – Öt település jelezte a taggyűlés esedékessége előtt, hogy nem fognak részt venni rajta, nekem pedig egy műtét miatt kellett távol lennem, erről tájékoztatva is lett a megjelent Gerhard Ákos és Faragó Péter.

A velencei rendelő ügye hónapok óta húzódik
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A fent említett nyolc önkormányzati tulajdonos közül első körben felkerestük a többségi tulajdonnal – 99,7% – rendelkező velencei önkormányzatot, de Gerhard Ákos nem kívánt lapunknak nyilatkozni. Nadap és Zichyújfalu polgármesterei azonban néhány szóban elmondták álláspontjukat, melyben hangsúlyozták, hogy már többször jelezték, nem értenek egyet az ügyvezető leváltásával. Azért nem mentek el az október 15-i ülésre, mert úgy tapasztalták, nem számít Velence mellett a szavazatuk, mindegy, hogy ott vannak-e, vagy sem.

Füzesiné Kolonics Ilona, Zichyújfalu polgármestere úgy véli, jelen veszélyhelyzetben nem holmi hatalmi viszonyokkal kellene foglalkozni, sokkal inkább azzal, hogy a betegeket megfelelően ellássák és működni tudjon a szakrendelő.

Igyekeztük megszólítani a többi önkormányzatot is, akik tulajdonosi hányaddal rendelkeznek. Egy szintén nem kívánt nyilatkozni, a többieket pedig lapzártánkig nem sikerült elérnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában