Frissen Fejérből

2021.10.20. 07:30

Óvodafejlesztésre 44,6 millió forintot kapott Kőszárhegy

A kőszárhegyi Csemetekert Óvodában megvalósult fejlesztések átadó ünnepségét kedden délután tartották. Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében a Magyar Falu program számos hozadékáról szólt.

V. Varga József

Borján Péter polgármester (b), Gáspár Csabáné Andrea vezető óvónő és Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az óvoda fejlesztésére 29,9 millió forint támogatást nyert az önkormányzat – mondta el lapunknak Borján Péter polgármester. A projekt során megvalósult az épület fűtéskorszerűsítése és tetőfelújítása.

Borján Péter polgármester (b), Gáspár Csabáné Andrea vezető óvónő és Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Új kazánokat üzemeltek be, kicserélték a radiátorokat és a vezetékeket. A régi kazánház funkciója megszűnt, új hőközpontot alakítottak ki. A két, „sorba kötött” kazánnal megvalósuló rendszer kétlépcsős felfűtést tesz lehetővé, amely a működési idő nagy részében csak az egyik kazánt használja ki, nagyobb üzembiztonságot és élettartamot biztosítva. Az egyes épületrészek fűtése összetett vezérlésű, mert a három különböző időszakban épült szárny hőtechnikailag teljesen eltérő fűtésvezérlést igényel.

Az elnyert forrás egy részét a vápás tetőrészek felújítására fordították. A belső, térkövezett udvar körüli tetőfelületek új burkolatát önerőből készítették el. A projekt során ugyancsak önerőből korszerűsítették a melegítő konyha gázüzemű rendszerét, melyhez a megfelelő szellőztető rendszert is kiépítették.

Sokan voltak kíváncsiak az óvodaátadó ünnepségre és az azt követően megtartott tájékoztatóra is
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az óvodai játszóudvar fejlesztésére 14 millió forintot tudtak fordítani. Az óvoda két fő épületszárnya közötti 266 négyzetméteres területet térkővel burkolták, 40 négyzetméteres fedett területet is kialakítottak a kerékpár- és a játéktárolónak, az óvoda főbejáratánál babakocsitároló készült. Az újonnan térkővel borított rész fölé árnyékolókat vásároltak. Elkészült egy kültéri játéktároló rendszer, új udvari játszóeszközöket szereztek be, valamint újjávarázsolták a kerítést is.

 

Az óvodaudvar fejlesztése kapcsán tíz új fémvázas lócát és padot vásároltak, melyre 671 ezer forint támogatást nyertek. Borján Péter polgármester a közösségi összefogással megvalósított fejlesztésekről is szólt, az óvoda dolgozóinak és a gyerekek szüleinek felajánlásáról, munkájáról.

Az ünnepségen aranydiplomájának átvétele alkalmából külön köszöntötték Kranauer Józsefné korábbi óvodavezetőt – Klári néni sajnos nem tudott részt venni az ünnepségen. Elismerést kapott Gáspár Csabáné Andrea, a Csemetekert Óvoda vezetője, aki 20 éve irányítja a gyermekintézményt. Horváthné Rózsa Zsuzsannát is köszöntötték, aki szintén 20 esztendeje dolgozik az óvodában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában