Frissen Fejérből

2021.10.19. 07:10

Konferencia a játékról a Hetedhét Játékmúzeumban

S. Töttő Rita

Tapasztalatcsere a játéktörténet iránt érdeklődők között

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A játék fiatalít! mottóval rendeztek tudományos konferenciát a Hetedhét Játékmúzeumban hétfőn, melyen szó volt többek között Karlócai Marianne játékgyűjteményének jelenlegi helyzetéről, amely a közelmúltban került a közgyűjteménybe, továbbá előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők más múzeumokban zajló játéktörténeti kutatásokról és a játékosítás számos lehetőségéről a köznevelési, közoktatási és közművelődési színtereken. 1998 óta rendszeresen megrendezik a konferenciát Székesfehérváron Moskovszky Éva tiszteletére, melynek nem titkolt célja, hogy megismertessék a gyűjteményt másokkal, megismerjék egymást azok a szakemberek, akik akár kutatási, akár ismeretbővítési céllal látogatják meg a múzeumot.

Tapasztalatcsere a játéktörténet iránt érdeklődők között
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

- Most, hogy olyan kutatókat is üdvözölhetünk itt, akik még kevésbé találkoztak a gyűjteménnyel, lehetőségünk nyílik olyan tapasztalatcserére, amely előreviheti a játéktörténet iránti szenvedélyt és tudományt – fogalmazott a megnyitón Pokrovenszki Krisztián, a Szent István Király Múzeum igazgatója. Lehrner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere szintén hangsúlyozta a fiatal kutatók jelenlétének fontosságát az eseményen, s hozzátette: a Hetedhét Játékmúzeumban olyan „kincsesládát” őriznek, amire nem csak Fehérvár, de az egész ország büszke lehet. Majd Györgyi Erzsébetet, a Kiss Áron Magyar Játék Társaság elnökét hívta a mikrofon elé Nagy Veronika muzeológus. Az elnök asszony azt kívánta az „elsőbálozó” fiatal kutatóknak, hogy találjanak itt olyan élményt, ami visszavonzza őket e falak közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában