Frissen Fejérből

2021.10.25. 07:25

Kitüntető címeket is átadtak a megemlékezésen Gárdonyban

A Művelődésügyért és a Gárdony Városáért kitüntető címek adományozása előzte meg pénteken az október 23-i városi megemlékezést, koszorúzást.

S. Töttő Rita

Tóth István gárdonyi polgármester mondott köszöntőt pénteken a Hősök parkjában

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Október 23-a alkalmából tartottak megemlékezést a Hősök parkjában, ahol Tóth István polgármester ünnepi beszédével, valamint a Kákics zenekar előadásával zárult a program. Előtte azonban jelentős elismeréseket is átadtak. Hárman kapták a Művelődésügyért elismerést: Hangáné Szendi Lívia tanítónő, aki 1982 óta megbecsült tagja a Gárdonyi Géza Általános Iskola tantestületének. Méltatásából kiderült, személye „értékteremtő, nagy felkészültségről tanúskodó, áldozatkész pedagógus”. Szabóné Dicsák Éva tanítónő a Gárdonyi Géza Általános Iskola szeretett, megbecsült tagja. Az elismerést azért kapta, mert „a közoktatásban eltöltött 40 év alatt mindig nagy odaadással, igényességgel nevelte-oktatta a rábízott gyermekeket. Nagyon sokat segített a fiatalabb és pályakezdő pedagógusoknak a beilleszkedésben, az iskola életének megismerésében.” Szintén Művelődésügyért kitüntető címet kapott Babicné Kiss Erika, aki 32 éve kezdett tanítani az agárdi Chernel István Általános Iskola és Gimnáziumban.

 

Méltatásában az áll: „Babiczné Kiss Erika – példaértékűen – nyugdíjazása idejére is megőrizte életerejét, a világra való nyitottságát és tenni akarását, amelyre a következő években nemcsak kisunokái számítanak, hanem a Chernel közössége is.” A Gárdony Városért kitüntető címet egy köztiszteletben álló házaspár – Kárpáti Miklós és felesége, Kárpáti Miklósné Hirka Anna Mária – kapta. A házaspár 1980 óta él Velencén. A helyi köz- és kulturális élet résztvevői, antikváriumot vezetnek, s a közérthető helytörténeti ismeretterjesztés helyi éllovasai.

Tóth István gárdonyi polgármester mondott köszöntőt pénteken a
Hősök parkjában
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában