Frissen Fejérből

2021.10.07. 10:23

Kevesebb szabálytalanság történt idén nyáron a Velencei-tónál

Idén nyáron is ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a Velencei-tó partján. A két évvel ezelőtti tapasztalatokhoz képest javult a helyzet, idén már csak minden nyolcadik vállalkozásnál akadt valamilyen mulasztás. A szabálytalanságok nagy része továbbra is a nyugtaadás hiánya, illetve a feketén foglalkoztatás volt.

feol.hu

A nyáron a tó körüli forgalom újra felélénkült, a NAV revizorai ezért nyáron ellátogattak a vízpart népszerű helyszíneire. Az ellenőrök a szezonálisan működő vendéglátóhelyeken és a strandokon árusítóknál a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálták.

Bár az Adótraffipax rovatban a hivatal előre jelezte az akciót, tehát a vállalkozásokat nem érte váratlanul az ellenőrök jelenléte, az ellenőrzések 13 százalékánál mégis találtak valamilyen szabálytalanságot.

A mulasztások 40 százalékánál nyugtaadás maradt el, további 40 százalékánál az alkalmazottakat feketén foglalkoztatták, illetve 20 százalékban egyéb szabálytalanságot, többek között szabálytalan bizonylat kiállítás volt tapasztalható – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában