Frissen Fejérből

2021.10.19. 07:15

Egérutat nyert a munkagépeket megkárosító tolvaj

A Magyar falu program keretében újította fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 7201-es jelű Székesfehér­vár–Úrhida összekötőutat július folyamán és augusz­tus elején. Az ország kiemelt baleseti gócpontjai között a hetedik helyre sorolt útszakasz a felújítás óta szerencsére balesetmentes. A szerencse azonban nem kísérte azt a nyomozást, amely a munkálatok idején történt lopás miatt indult.

Tóth Sándor

A Közút szerint viszonylag gyakoriak az efféle lopások

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mint hírül adtuk, előbb a felújítás ideje alatt lezárt területre felállított jelzőlámpa működését biztosító akkumulátort és a terelőkúpokat ismeretlen tettesek eltulajdonították július 17-én. Ezt követően pedig rá egy hét múlva – szintén hétvégén – a munkaterület mellett tárolt úthengerről a működését akadályozó fontos alkatrészeket távolítottak el ismeretlen személyek.

A Közút szerint viszonylag gyakoriak az efféle lopások
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságtól kapott korábbi tájékoztatás szerint az úthengerről történt lopás miatt feljelentést tett a rendőrségen a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az ügyben lopás vétsége miatt indított eljárást a Székesfehérvári Rendőrkapitányság. Az eset jelenlegi zárómozzanataként október közepén a főkapitányság sajtósaitól arról értesültünk, hogy az úthengerről történt alkatrészlopás ügyében az eljárás felfüggesztéséről döntött a Székesfehérvári Rendőrkapitányság, tekintettel arra, hogy az elkövető kiléte a nyomozásban ez idáig nem volt megállapítható. Amennyiben a felfüggesztés oka megszűnik, úgy az eljárás továbbfolytatását rendeli el a hatóság.

Úgy tűnik, az útfelújítást akadályozó tolvaj egyelőre megúszta a felelősségre vonást.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tolvajok-hatraltatjak-az-utfelujitast-urhidan-meg-az-uthenger-alkatreszeit-is-elloptak-5147057/[/embed]

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/uthengerrol-loptak-a-7201-es-uton-valaszt-kaptunk-a-rendorsegtol-5151938/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában