Frissen Fejérből

2021.10.19. 15:00

Családjaikkal közösen, házilag sütötték a kenyeret a fehérvárcsurgói gyerekek

Hatodik alkalommal emlékeztek meg a kenyér világünnepéről a településen, a Károlyi-kastélyban. A világnap hagyományos célja, hogy megismertesse az egyik legfontosabb alapvető élelmiszerünk fontosságát, a kenyér jelentőségét a mindennapi életünkben.

V. Varga József

Károlyi György (b), Varga Imre István és Temesvári Krisztián a fehérvárcsurgói kenyérünnepen

Fotó: Agrárkamara

A kenyér ünnepe már közel 30 országban kiemelt esemény, melynek keretében a pékek adományaikkal segítik a rászorulókat. Ennek apropóján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is hozzájárult lisztadományával a hazai rendezvény méltó színvonalához.

A fehérvárcsurgói Károlyi József Alapítvány és a Károlyi József Tagiskola jeles eseményére az intézmény és az alsó tagozatos diákok a családjaikkal közösen házilag sütött kenyerek széles választékával készültek. Gróf Károlyi György és felesége, gróf Károlyi Angelica is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt. Temesvári Krisztián, Fehérvárcsurgó polgármestere szintén jelen volt a programon, a faluvezető egyúttal gyermekét is elkísérte a kenyérünnepre.

A résztvevők ünnepi hangulatban elevenítették fel a kenyérsütés rejtelmeit, és jóízűen el is fogyasztották a kínált finomságokat. A helyszínen szépen megterített asztalok várták a vendégeket, a termet bejárta a frissen sütött kenyér semmihez sem hasonlítható illata.

Károlyi György (b), Varga Imre István és Temesvári Krisztián a fehérvárcsurgói kenyérünnepen
Fotó: Agrárkamara

A gyerekeknek Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei elnöke mutatta be a gabona „kalandos” útját a termőföldtől az asztalunkig, beleértve a vetéstől az aratáson át a malmokig, a gabonától a lisztig, a gazdától a pékig bejárt izgalmas és tanulságos utat. Ez az ünnep kiváló alkalom arra, hogy minden megszegett kenyérnél eszünkbe jusson, mennyi ember áldozatos és elhivatott munkájára van szükség ahhoz, hogy életünk egyik legfontosabb tápláléka az asztalunkra kerüljön – hangsúlyozta a megyei kamarai elnök.

Az ifjú és fogékony közönség jó alkalmat teremtett arra is, hogy a nemzeti agrárkamara népszerűsítse a gazdálkodást, ami vonzó életpálya és hivatás kell, hogy legyen a jövő generációjának. A kamara ajándékcsomaggal is kedveskedett a lurkóknak, kerek egésszé téve a kapott élményt. A kisdiákok a Gazda leszek! című verses színezővel játékos formában ismerkedhetnek az agráriummal kapcsolatos témákkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában