Frissen Fejérből

2021.10.11. 07:30

Balesetveszély miatt kell kivágni a platánt

Habár a városgondnokság kiemelt figyelmet fordít a védelem alatt lévő platánok alkotta, közel kétszáz egyedből álló fasorra, az egyik beteg példányt már nem tudják megmenteni, annak kivágása halaszthatatlan.

Héjj Vivien

A Horvát István utcai fát a szakemberek sem tudják megmenteni

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Alig egy hete lapunk arról adott hírt, hogy a városgondnokság szakemberei egy speciális sebkezelő eljárásnak köszönhetően meg tudták menteni a Lövölde utcai fasor egyik, feltehetően 50-60 éves egyedét. Ezúttal azonban ki kell vágni egy platánt, amely a Horvát István utcai fasor egyik példánya. A városgondnokság tájékoztatása szerint a 12. szám előtt álló fa lombkoronája korábban jelentős mértékben sérült, ezáltal vissza kellett vágni.

A Horvát István utcai fát a szakemberek sem tudják megmenteni
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Rendes vázágakkal már nem rendelkezik, csupán néhány törzshajtása van, így lombfelülete számottevően le­csökkent. A törzsön, amely hosszirányban csavarodottan végigrepedt, több helyen odvasodás látható. Tekintve, hogy jelen állapotában a fa közlekedésbiztonsági szempontból is veszélyesnek számíthat, a városgondnokság parkfenntartási csoportja a kivágás mellett döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában