Frissen Fejérből

2021.10.04. 07:20

Az időseket, a betegeket, a rászoruló családokat segítik

A Székesfehérvári Egyházmegye karitászönkénteseinek éves találkozóját szombaton rendezték a megyeszékhelyen. A Szent Imre-templomban celebrált szentmise után a program a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban folytatódott. Az eseményen részt vett Spányi Antal megyés püspök, a Katolikus Karitász püspök elnöke.

V. Varga József

Jubileumi emléklapot kapott Spányi Antaltól a 90 éves Kovács Istvánné, aki még mindig aktívan segít a rászorulóknak

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Katolikus Karitász megalakulásának 90. és újjáalakulásának 30. jubileuma alkalmából rendezett önkéntes napon elismerő okleveleket adtak át. A Székesfehérvári Egyházmegye öt karitász csoportja alakult meg 30 évvel ezelőtt, tizennégy önkéntese végzi szeretetszolgálatát három évtizede, és egy önkéntesük idén töltötte be a kilencvenedik életévét.

Jubileumi emléklapot vett át értékteremtő, áldozatos munkájáért a Kis Szent Teréz karitász csoport (Érd-Újváros), a Krisztus Király karitász csoport (Székesfehérvár, Almássy telep), a pilisvörösvári római katolikus egyházközség karitász szervezete, a Szent Erzsébet karitász csoport (Érd-Postástelep) és a Szentháromság karitász csoport (Iszkaszentgyörgy).

Jubileumi emléklapot kapott Spányi Antaltól a 90 éves Kovács Istvánné, aki még mindig aktívan segít a rászorulóknak
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az egyházmegye 90 esztendős önkéntese: Kovács Istvánné (Székesfehérvár, Vasútvidék). Az egyházmegye 30 éve tevékenykedő önkéntesei: Battai Istvánné Klára és Rózsa Istvánné Kinga (Érd-Postástelep). Emperger Jánosné, Kovácsné Fodor Mária és Ódor Györgyné (Iszkaszentgyörgy). Balázs Károly, Szauerné Fetter Terézia Blandina OSB és Szíjártó Pálné (Pilisvörösvár). Busicsné Pap Anna, Lednicky Jánosné, Polácska Erzsébet, Virágh László és Zemlényi Katica (Székesfehérvár, Almássy telep). Liszits Mária (Székesfehérvár, Öreghegy).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában