Frissen Fejérből

2021.09.29. 11:30

Újabb szálak kapcsolódnak Ráczné Földi Judithoz

Ráczné Földi Juditot felmentették az offshore-gyanú alól, de azóta újabb hasonló cégek kerültek felszínre, amik szintén a DK jelöltjéhez köthetők.

FMH

Ráczné Földi Judit

Fotó: FMH-Archív (PT)

Az ellenzéki országos előválasztási bizottság hétfőn tárgyalta a székesfehérvári DK-s képviselőjelölt, Ráczné Földi Judit offshore-ügyét. A jelölt azzal is érvelt, hogy a korábban aláírt feddhetetlenségi nyilatkozat csak offshore-­tulajdonnal kapcsolatban fogalmazott meg tiltást, ilyen cég képviseletére viszont nem tér ki. A jelöltet a bizottság felmentette a gyanú alól, de az­óta egyes sajtóforrások alapján újabb offshore-cégekkel kapcsolatban derült ki, Rácznéhoz köthetők.

A vizsgálatot a korábban Ráczné által vezetett Alba Autó­mosó Kft.-vel kapcsolatban talált offshore-szálak miatt indították, mivel ennek az Egyesült Államokban, Dela­ware tagállamban bejegyzett cég volt a tulajdonosa. Egy Márton Rolandhoz közeli forrás szerint az autómosó telephelyeként Székesfehérvár belvárosában található, korábban cukrászdaként működő helyiség, valamint a mellette lévő éjszakai bár van megjelölve.

Egyes sajtóforrások szerint viszont nem ez az egyetlen cég, amely ilyen módon köthető a DK jelöltjéhez. A Greco Invest Vagyonkezelő Kft.-ben két, az Egyesült Államokban bejegyzett offshore-cég is találkozik. Egy korábbi jegyzőkönyv szerint a vállalkozás közgyűlésén az egyiket Ráczné, míg a másikat a vele egy háztartásba bejelentett Szideropulosz György képviselte.

Ráczné Földi Judit nevén csak egy magyarországi cég működik, az Olajkút Fehérvár Kft. Jelenleg ennek 100 százalékos tulajdonosa és ügyvezetője a jelölt, de 2020-ig ez is egy delaware-i cég érdekeltségében állt, egy ideig pedig az üzletrészeken is osztoztak.

Kedden a Demokratikus Koalíció bocsánatkérésre szólította fel az MSZP-s Tóth Bertalant, aki az etikai beadványt nyújtotta be Ráczné ellen. Tóth Bertalan nyílt levélben reagált, amiben megfogalmazta, a benyújtott dokumentumok szerint a közjegyző nem az okirat tartalmát, hanem az aláíró személyét igazolta. Hozzátette, továbbra sem látható olyan okirat, amely a tényleges lemondást és az új képviselő kijelölését tartalmazza. Harmadik pontként fogalmazta meg, hogy Ráczné korábban tagadta, hogy egyáltalán hallott volna az offshore cégről. – Az egyéni ambíciók veszélyeztetik a közös ügyet – írta levele zárásában Tóth Bertalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában