Frissen Fejérből

2021.09.23. 07:10

Találkozhatunk a jövővel vasárnap

A Menő Jövő névre hallgató rendezvényen vasárnap különféle elektromos járműveket is kipróbálhatnak az érdeklődők.

Baráth Eszter

Elektromos autózás. Veszélyes jelenségek

Forrás: Világgazdaság

Fotó: Kallus György

Vasárnap 10 órakor kezdődik a Menő Jövő elnevezésű program a Várkörút és a Rákóczi utca lezárt szakaszán, amelynek központjában a környezettudatos közlekedés áll majd. Az eseményről tartott sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester elmondta, számos érdekes program várja a lakosságot, de ezek közül is kiemelte a kerekasztal-beszélgetéseket, amikre a Várkörút körforgalmának közelében felállított sátrakban kerül sor. Mint mondta, a témával kapcsolatban várják a székesfehérváriak felvetéseit, kérdéseit, amik a beszélgetés során előkerülnek majd.

Pukler Gábor, a Jövő Mobilitási Szövetség elnöke mint társszervező kiemelte, a nap folyamán az elektromos autók mellett elektromos robogókat és nagymotorokat is ki lehet majd próbálni. Emellett szakértők véleményét is kérhetik a járművekről és azok töltésének folyamatáról is.

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője, Benkő-Igaz Krisztina kiemelte, a gyermekprogramok keretein belül számos olyan elemet szerveztek, ami kapcsolódik a közlekedéshez, ugyanakkor igazi családbarát rendezvénnyé teszi az eseményt. Ilyenek lesznek majd a különféle kergebringák és a ládavasút is.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában