Frissen Fejérből

2021.09.03. 09:00

Szemléletformáló mesét mutattak be a fehérvári gyerekeknek

Nagy volt a zsivaj a Munkácsy Mihály Általános Iskola tornatermében kora délután, ahol a második osztályosok a vízi tündér kiszabadításán dolgoztak.

Borsányi Bea

A gyerekek aktívan és lelkesen vettek részt a mesében, miközben sokat tanultak (képünkön a piócákat lesik)

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Bogárháton Alapítvány interaktív mesejátéka része annak a fenntarthatóságra nevelő programnak, amelyet a Gaja Környezetvédő Egyesület az Arconic Alapítvány támogatásával valósított meg az elmúlt egy évben. Az iskolai szemléletformáló program tavaly a Földet, idén a víz kérdéskörét helyezte a középpontba és míg az idősebb diákoknál már tudományosabb formában is tartanak előadásokat, addig a kicsiknek a mesén keresztül hívják fel a figyelmüket az élet egyik alapvető eleme, a víz fontosságára.

A gyerekek aktívan és lelkesen vettek részt a mesében, miközben sokat tanultak (képünkön a piócákat lesik)
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Csütörtökön két iskolában is eljátszották a Szabadítsuk ki a vízi tündért című interaktív mesét, amelynek során a gyerekek számos vízi rovarral, így többek között a piócával, a molnárpoloskával, vagy a békalencse-ormányossal is megismerkedhettek, sőt élőben is megnézhették, megfoghatták őket. Mindeközben az előadóval beszélgettek a víz életünkben betöltött szerepéről és fontosságáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában