Frissen Fejérből

2021.09.01. 17:30

A parlagfű a földesúr egy lepsényi telken

Nagy a gaz a Fő utcáról nyíló Jókai utca 8. szám alatt található tercián. Nagyon úgy tűnik, elnézve a saccra olyan 1800 négyzetméteres területet, hogy a parlagfű uralja a telket.

Majer Tamás

A Jókai utca 8. szám alatti ingatlan területén burjánzik a parlagfű

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Közel két méter magasra nőttek már az allergén növények. Van rajta egy ház is. Vagy, ha úgy tetszik, akkor a lakatlan családi házhoz tartozik a parlagfűs telek. Ez mindegy is. Ami nem mindegy, az a szomszédok, illetve a környéken élők egészsége. Közel van oda nagyon, szintén a Jókai utcában, a Lepsényi Egészségház is.

A parlagfűvel borított területet nézegetve, több oldalról megszemlélve Berek József segítségét kértük, hozzávetőleg állapítsa meg, körülbelül mekkora az érintett rész. Övé a fenti sacc. Ő az egyik szomszéd, lapunk figyelmét is ő hívta fel a kiterjedt problémára. Háza udvarán járva láttuk, hogy a hátsó kerti kiskapun túl, a kerítéstől, illetve házának hátsó falától másfél méterre máris a parlagfű a földesúr. Nyilvánvaló, roppant kellemetlenség ez. Az allergiások gondját aligha kell ecsetelnünk, s hát a látvány sem fenomenális.

Berek József lapunknak elmondta, hogy előbb az önkormányzathoz fordult, ott tett bejelentést. Később azután, elmondása szerint, kereste a terület tulajdonosát is, de nem járt sikerrel. A tulajdonos egy képviselőjét elérte ugyan, de telefonbeszélgetésük során nem jutottak dűlőre.

A Jókai utca 8. szám alatti ingatlan területén burjánzik a parlagfű
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

No, igen, ki a terület tulajdonosa? Salamon Béla polgármestertől tudjuk, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. Az önkormányzat augusztus 4-én szólította föl a vagyonkezelőt, hogy rendezze a helyzetet, kaszáljon. Erre ilyen esetekben, a felszólítás kézhezvételétől számítva 15 naptári nap áll rendelkezésére a kötelezettnek. Ez bizony lejárt. Egyelőre további lépéseket nem tett az önkormányzat. A polgármester elmondta, hogy egy augusztus 13-án kelt levélben az MNV biztosította a nagyközséget, intézik a kaszálást.

Összességében feltehető, hogy egy kis csúszással, de valóban kaszáért nyúl valaki az MNV megbízásából. Reméljük, a Fejér Megyei Hírlap e cikke is jelent némi extra nyomásgyakorlást. Annyit még megígérhetünk, hogy rajta tartjuk a szemünket a Jókai utca 8-on. Ebben bennünket Berek József bizonyosan segít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában