Frissen Fejérből

2021.09.01. 07:20

Lezárják a teljes kereszteződést Fehérváron

Számos nem várt nehézség ellenére úgy tűnik, tartható a Budai út felújításának szeptember végi befejezése. A ma, szerdán kezdődő tanév elején érdemes elkerülni a környéket.

FMH

Újabb üteméhez érkezett a Budai út felújítása

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Július utolsó hetében kezdődött a Budai út felújítása a Királysor és a Gáz utca között. Számos régi közmű helyett kellett újat építeni. A munkát nehezítette, hogy több olyan vezeték is „előkerült”, amire a kivitelező nem számíthatott az egyeztetések alapján.

Például az útszegély bontásánál derült ki, hogy a Vízivárosi lakótelepet ellátó régi, el­öregedett, 10 kV-os elektromos kábel a meglévő szegély alatt van, ezt 180 méter hosszon kellett kiváltani. A munkával várhatóan szeptember 3-án vé­geznek. Nem várt akadály volt, hogy a víznyelőaknák közül többet át és ki kell építeni, ugyanis több akna fala beomlott, vagy nem is volt aknafal.

A Budai–Gáz utcai csomópont esetében szeptember 7–11. között a kereszteződés teljes zárására kell számítani, ekkor zajlik le a marás és az aszfaltozás. Mindezek ellenére a felújítás valószínűleg befejeződik az eredetileg tervezett, szeptember 30-i időpontra.

Vezető képünk idén júliusban készült. Fotó: FMH-archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában