Frissen Fejérből

2021.09.22. 16:31

Kisiskolásokat láttak vendégül a bicskei rendőrök

A foglalkozáson a rendőri munka sokszínűségével ismerkedtek a gyerekek.

police.hu

Fotó: police.hu

A felcsúti Endresz György Általános Iskola második osztályos tanulói nyerhettek betekintést a rendőrség munkájába a Bicskei Rendőrkapitányságon 2021. szeptember 20-án. A program célja többek között az volt, hogy a fiatalok ne csak intézkedés közben találkozzanak az egyenruhásokkal, hanem testközelből nyerjenek bepillantást a rendőrök munkájába és mindennapi életébe.

Fotó: police.hu

A közelgő állatok világnapja alkalmából a kisiskolások előadást hallgathattak meg az állatok védelméről és a felelősségteljes állattartásról, megtudhatták, hogy milyen feladatokat lát el egy szolgálatirányító parancsnok, ízelítőt kaphattak a bűnügyi technikai szakterület fortélyaiból és részesei lehettek egy interaktív nyomozásnak, melynek során egy autóban felejtett kiskutyát kellett megmenteniük az apró nyomozóknak.

Fotó: police.hu

Az izgalmakban bővelkedő foglalkozások alkalmával a nebulók megtekinthették a rendőrség által rendszeresített felszerelési eszközöket, fegyvereket, szolgálati gépjárművet és megismerkedhettek Donkóval, a rendőrkutyával, valamint gazdájával Márton Sándor rendőr törzszáslóssal, akik látványos bemutatót tartottak a kicsiknek.

Fotó: police.hu

Az eseménydús nap végén a gyerekek bűnmegelőzési tájékoztató-és foglalkoztató kiadványokkal és megannyi maradandó élménnyel gazdagodva térhettek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában