Frissen Fejérből

2021.09.02. 18:00

Fontos eszközök érkeztek Mecsérre támogatással

A két részből álló település megint sikereket ért el a pályázatokon. Ezúttal informatikai eszközöket és rendezvények megtartásához elengedhetetlen kellékeket vásárolhattak.

Palocsai Jenő

Wéninger László számolt be a nyertes pályázatról

Fotó: FMH-Archív

A balinkai polgármesteri hivatal eszközparkjának lecserélését, valamint a két közösségi színtér fejlesztése érdekében új sörpadgarnitúrák beszerzését kezdeményezte a helyi önkormányzat. A forrás végül egy olyan csomagból érkezett, amely a bakonyi településeket segíti. A Vidékfejlesztési Program keretén belül olyan pályázatot nyert el Balinka, mellyel nemcsak a település fejlődik, hanem ezzel együtt a közösség is.

Wéninger László azt mondta: – Ez év júliusában értesítettek bennünket, hogy 2,3 millió forint támogatásban részesülünk, amelyhez önrészként 550 ezer forintot kell az önkormányzatunknak hozzátennie. A polgármester elmondta még: – A hivatalban jelenleg használt számítástechnikai berendezések 13 évesek, így már nem feleltek meg a mai kor követelményeinek, sem technikailag, sem környezetvédelmi, energiahatékonysági szempontból.

Wéninger László számolt be a nyertes pályázatról
Fotó: FMH-Archív

Wéninger felsorolásából kiderült, hogy három asztali számítógép, három LED-monitor és szintén három szünetmentes tápegység, valamint egy notebook, négy külső HDD-tároló, illetve az ezekhez szükséges szoftver fért bele a keretösszegbe.

A két közösségi színtér, vagyis a balinkai és a mecséri rendezvénytér nem rendelkezett megfelelő számú asztallal, illetve ülőalkalmatossággal, ami gondot okozott olyan események megszervezésében, mint a falunap, a filmvetítés, vagy éppen játszóház. Most a két helyszín 10-10 darab 70 centi széles sörpadgarnitúrát kapott, amelyeket mind kültéren, mind beltérben lehet használni.

Mint már megtudtuk, korábban is nyert már Balinka ilyen módon forrást, akkor a játszóterek és a művelődési házak újultak meg, természetesen a balinkai és a mecséri részen is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában