Frissen Fejérből

2021.09.27. 07:10

Fergeteges forgatag a Rákócziban

Kivételesen nem a tankönyvek kapták a főszerepet a Rákócziban: egyebek mellett sportvetélkedők, népi játékok várták a gyerekeket Mihály-nap alkalmából.

Héjj Vivien

Az iskola Mihály-napi rendezvénye többéves hagyomány már

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Boldog gyerekzsivaj csapta meg a fülünket: szólt a zene, pattogtak a labdák, és minden gyerek arcán széles mosoly terült el. E napon a játék, a játszva tanulás kapta a főszerepet. Az iskola Mihály-napi rendezvénye többéves hagyomány.

Az iskola Mihály-napi rendezvénye többéves hagyomány már
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Népi játékok és sportversenyek színesítették a kavalkádot. A magyar népmese napját, Benedek Elek születésnapját az alsó tagozatosokkal ünnepeltük, akik mesés akadályversenyen vettek részt, drámajátékoztak, kézműveskedtek. A magyar diáksport napját is megtartottuk, a felső tagozatosok sportoltak egyéniben, párosban és csapatokban – mesélte Kövecses Csilla, a II. Rákóczi Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója. Emellett a gyerekek elhozhatták az iskolába megunt játékaikat, melyeket az újrahasznosítás jegyében jelképes összegért árulhattak, kiegészítve az általuk kézzel készített apróságokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában